Παροιμιόδεντρο του Νοέμβρη-Παραμύθι για την Έναστρη νύχτα-Βίντεο για τον πίνακα Φθινόπωρο του Giuseppe Arciboldo-5 αισθήσεις-Φωτοσύνθεση-Το Φθινόπωρο της Λότης Πέτροβιτς Ανδρουτσοπούλου

Νοέ 20206

Σήμερα, συνεχίζοντας-τα παιδιά του πρωινού τμήματος 1- τις δραστηριότητες για τον Νοέμβρη, επεξεργαστήκαμε 5 από τις παροιμίες που σχετίζονται με το όνομά του και φτιάξαμε το “παροιμιόδεντρο” του Νοέμβρη.

Στη συνέχεια, σε συνέχεια της χθεσινής εισαγωγικής δραστηριότητας με τις συλλαβές του Ν, ν (να, νο, νι, νη, νυ και νε) παίξαμε ένα online παιχνίδι αναγνώρισης της αρχικής συλλαβής από τα παιχνίδια της ανάρτησης.

Ύστερα, συνεχίζοντας την επεξεργασία έργων του Βίνσεντ βαν Γκογκ διαβάσαμε το παραμύθι “Η Καίτη και η Έναστρη Νύχτα” (το βίντεο είναι στα αγγλικά, αλλά το παρακολουθήσαμε χωρίς ήχο κάνοντας τη μετάφραση).Με την ευκαιρία αυτή, γνωρίσαμε 4 ακόμα σπουδαία έργα του βαν Γκογκ.

Στη συνέχεια και στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας “φθινόπωρο” προσεγγίσαμε τον ομώνυμο πίνακα του Giuseppe Arciboldo, παρακολουθώντας ένα βίντεο με τρισδιάστατη Μιλήσαμε για τα βασικά φρούτα του φθινοπώρου που παρουσιάζονται στον πίνακα και προσπαθήσαμε να φτιάξουμε τις δικές αναπαραστάσεις.

Τα παιδιά του πρωινού τμήματος 2 συνεχίσαμε τις δραστηριότητες για το σώμα(εδώ και εδώ)και μιλήσαμε για τις 5 αισθήσεις. Χρησιμοποιήσαμε εποπτικό υλικό για τις αισθήσεις από το υλικό της τάξης της κυρίας Γεωργίας.

Συμπληρώσαμε και ανάλογο φύλλο εργασίας:

Τα παιδιά της απογευματινής βάρδιας των ολοήμερων τμημάτων συνεχίσαμε τη συζήτηση για τα φυλλοβόλα δέντρα και  τη φωτοσύνθεση που ξεκινήσαμε από χθες. Χρησιμοποιήσαμε το υλικό παλαιότερης σχετικής μας ανάρτησης, παρακολουθήσαμε τα βίντεο ελέγξαμε και επιβεβαιώσαμε τις γνώσεις μας.

Συμπληρώσαμε -τα παιδιά του ολοήμερου τμήματος 2- φύλλο εργασίας ,αίνιγμα, για τον κύκλο ζωής του φύλλου. Μάλιστα γράψαμε και με τα κατάλληλα χρώματα, που το αίνιγμα μας καθοδηγούσε, τη λέξη φύλλο.

 

Το φύλλο εργασίας:

Διαβάσαμε την ιστορία του Νοέμβρη από το βιβλίο της Λότης Πέτροβιτς Ανδρουτσοπούλου, “Τα παιδιά του Φθινοπώρου”, στα πλαίσια της δανειστικής βιβλιοθήκης.

Συμπληρώσαμε δημιουργικό φύλλο στο οποίο ζωγραφίσαμε τον μπαμπά του Νοεμβρίου, Φθινόπωρο, με όλα τα χρώματά του και τα φύλλα του. Γράψαμε και τον τίτλο: “Φθινόπωρο”. Το κάθε τμήμα έβαλε τη δική του πινελιά!!!!!

Το φύλλο εργασίας:

 

 

από κάτω από: ανθρώπινο σώμα, Ο εαυτός μου,το σώμα μου, Φθινόπωρο, Φιλαναγνωσία- Δανειστική Βιβλιοθήκη| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Παροιμιόδεντρο του Νοέμβρη-Παραμύθι για την Έναστρη νύχτα-Βίντεο για τον πίνακα Φθινόπωρο του Giuseppe Arciboldo-5 αισθήσεις-Φωτοσύνθεση-Το Φθινόπωρο της Λότης Πέτροβιτς Ανδρουτσοπούλου    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Ιστορικό

Πρόσφατα άρθρα

Kατηγορίες

Άδεια Creative Commons

Πιστοποιητικό συμμετοχής σε πρόγραμμα Code Week 2023, Βάνα Μπουλτή

πιστοποιητικό Code Week Βάνα Μπουλτή

πιστοποιητικό Code Week, Ευαγγελίνα Μπακάγια

πιστοποιητικό Code Week Ευαγγελίνα Μπακάγια

Ετικέτα ποιότητας έργου Etwinning 2022

Ετικέτα ποιότητας έργου Etwinning 2022

COP26 badge_ 12ο Νηπιαγωγείο Γλυφάδας

https://www.twinkl.gr/blog/cop26-gallery-ellada

Δίπλωμα συμμετοχής CO26

44

Πιστοποιητικό αριστείας στον προγραμματισμό

4

Translate



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων