Το χαρούμενο λιβάδι – Δανειστική βιβλιοθήκη

Απρ 20202

Το σημερινό παραμύθι της δανειστικής μας βιβλιοθήκης διαφέρει ως προς τον τρόπο παρουσίασης και αφήγησης.Είναι ένα διαδραστικό κείμενο που σίγουρα θα σ’ενθουσιάσει από την Εκπαιδευτική Τηλεόραση.

Όπως κάθε φορά θα ζωγραφίσεις ότι σ’εντυπωσίασε από την ιστορία,θα γράψεις τ’όνομά σου και τον τίτλο του βιβλίου-ταινία.

Επίσης έχεις να κάνεις δραστηριότητες φιλαναγνωσίας(περισσότερες δραστηριότητες για το πρόγραμμα εδώ):

1)Θα γίνεις δημιουργός κόμικ.Θα ζωγραφίσεις στο λιβάδι τα λουλούδια πρωταγωνιστές και θα γράψεις τι συζητούν μέσα σε συννεφάκια(διάλογος).Καθένας λέει τη γνώμη του και τη δικαιολογεί.Π.χ. “Σε αγαπώ γιατί……”,”Και σε μένα αρέσεις επειδή…”. Παραθέτουμε ένα παράδειγμα.

2)Όλα τα λιβάδια είναι μοναδικά;Άλλα αποτελούνται από ένα είδος λουλουδιού,άλλα από δύο ή τρία και άλλα είναι πολύχρωμα. Εσύ ποιο επιλέγεις να μας παρουσιάσεις;Ζωγράφισε το,δημιούργησε το με την τεχνική του κολλάζ,κολλάζ και ζωγραφική,κολλάζ με υλικά φύσης και υλικά που έχεις στο σπίτι .Υπάρχουν άπειρες ιδέες.Βάλε τη φαντασία σου και ξεκίνα.

Μπορείς να φτιάξεις με πολύ απλούς τρόπους όπως οι παρακάτω λουλούδια και να διακοσμήσεις το χώρο σου: Με απλό χαρτί,με χρωματιστά χαρτιά,με εφημερίδες,με τύπωμα της πατούσας και των παλαμών σου!!!

Το καλύτερο τ’αφήσαμε για το τέλος.Επειδή η καραντίνα θέλει και λίγο καλοπέραση σ’αυτή τη δραστηριότητα μπορούν να εμπλακούν όλα τα μέλη της οικογένειας ,να χορέψουν,να γελάσουν και να διασκεδάσουν.

Διαλέξτε ποιο λουλούδι θα υποδυθείτε(π.χ. κυκλάμινο).Ανοίξτε την ντουλάπα σας και βρείτε ρούχα στις αποχρώσεις του ροζ.,ζουμπούλι-αποχρώσεις του μοβ π.χ. και ούτω καθ’εξής.Το σαλόνι σας ή το παιδικό δωμάτιο θα μεταμορφωθεί σε λιβάδι που τα λουλούδια θα χορέψουν.

Ακούγοντας το κομμάτι “Στραντ…..ένα βιολί για βαλς και ορχήστρα” χορέψτε βαλς με τους αγαπημένους σας.Βίντεο για το παιδικό βιβλίο “Στραντ ένα βιολί για βαλς και ορχήστρα” των αγαπημένων  Νίκης Κάντζου και Φυλλιώς Νικολούδη.

Θα το εκτιμούσαμε για τις δραστηριότητες του προγράμματος να τραβήξετε ένα ολιγόλεπτο βίντεο με το χορό των λουλουδιών.Δεν είναι υποχρεωτικό να το ανεβάσετε στην ομάδα.Όποιος θέλει εννοείται ότι το κάνει.Κρατήστε το όμως για να μας το παραδώσετε όταν με το καλό επιστρέψουμε στις τάξεις μας.

Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους!!!

Ραντεβού τη Δευτέρα με καινούρια ανάρτηση!!!

 

από κάτω από: Άνοιξη, Φιλαναγνωσία- Δανειστική Βιβλιοθήκη| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Το χαρούμενο λιβάδι – Δανειστική βιβλιοθήκη    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Ιστορικό

Πρόσφατα άρθρα

Kατηγορίες

Άδεια Creative Commons

Πιστοποιητικό συμμετοχής σε πρόγραμμα Code Week 2023, Βάνα Μπουλτή

πιστοποιητικό Code Week Βάνα Μπουλτή

πιστοποιητικό Code Week, Ευαγγελίνα Μπακάγια

πιστοποιητικό Code Week Ευαγγελίνα Μπακάγια

Ετικέτα ποιότητας έργου Etwinning 2022

Ετικέτα ποιότητας έργου Etwinning 2022

COP26 badge_ 12ο Νηπιαγωγείο Γλυφάδας

https://www.twinkl.gr/blog/cop26-gallery-ellada

Δίπλωμα συμμετοχής CO26

44

Πιστοποιητικό αριστείας στον προγραμματισμό

4

Translate



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων