Πολιτιστικό πρόγραμμα 2023-2024: ” Μ’ ένα ειδώλιο μαθαίνω τον κυκλαδικό πολιτισμό”- Βίντεο για τη ζωή των Κυκλαδιτών, Η τέχνη των Κυκλαδιτών-Φύλλα εργασίας: Το ειδώλιο στα νερά του Αιγαίου και φυλλάδιο αρχαιολόγου με τα πιο αναγνωρίσιμα κυκλαδικά ειδώλια

Απρ 202412

Τα παιδιά και των δύο ολοήμερων τμημάτων, ανακεφαλαιώσαμε τις μέχρι τώρα γνώσεις μας για τον κυκλαδικό πολιτισμό με τα παρακάτω βίντεο.

Τα παιδιά του ολοήμερου τμήματος 1, παρακολουθήσαμε ένα ακόμη σχετικό βίντεο.

Τα παιδιά του ολοήμερου τμήματος 1, ολοκληρώσαμε το ειδώλιο στα νερά του Αιγαίου, όπως εχθές οι φίλοι του ολοήμερου τμήματος 2-πατήστε εδώ.

1 18

Τα παιδιά του ολοήμερου τμήματος 2, παίξαμε παιχνίδι ανακάλυψης του κατάλληλου ειδωλίου με τα στοιχεία που μας δίνονταν. Παρακολουθήσαμε το παρακάτω βίντεο “Μάντεψε τι” που μας παρουσιάζει το βιολόσχημο.

Φωτογραφηθήκαμε κρατώντας τα ειδώλια που ανακαλύπταμε

1 defaced 2 defaced

με φόντο τ’ αντίστοιχα του βίντεο που έχουμε παρακολουθήσει τις προηγούμενες ημέρες.

Στη συνέχεια, περάσαμε στην συμπλήρωση του φυλλαδίου ενός αρχαιολόγου που μέσω ανασκαφών ανακάλυψε τα πιο αναγνωρισμένα κυκλαδικά ειδώλια , στις Κυκλάδες φυσικά. Κολλήσαμε τα ειδώλια στο φυλλάδιο γράφοντας τ’ ονόματά τους. Τα φύλλα εργασίας είναι δημιουργίες της κας Βάνας και θα τα βρείτε πατώντας εδώ, συμπληρωμένα και από τους φίλους του ολοήμερου τμήματος 1.

3 defaced 4 8 5 8 6 7

από κάτω από: Πολιτιστικό πρόγραμμα 2023-2024: " Μ' ένα ειδώλιο μαθαίνω τον κυκλαδικό πολιτισμό"| με ετικέτα  |  | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πολιτιστικό πρόγραμμα 2023-2024: ” Μ’ ένα ειδώλιο μαθαίνω τον κυκλαδικό πολιτισμό”- Βίντεο για τη ζωή των Κυκλαδιτών, Η τέχνη των Κυκλαδιτών-Φύλλα εργασίας: Το ειδώλιο στα νερά του Αιγαίου και φυλλάδιο αρχαιολόγου με τα πιο αναγνωρίσιμα κυκλαδικά ειδώλια    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Ιστορικό

Πρόσφατα άρθρα

Kατηγορίες

Άδεια Creative Commons

Πιστοποιητικό συμμετοχής σε πρόγραμμα Code Week 2023, Βάνα Μπουλτή

πιστοποιητικό Code Week Βάνα Μπουλτή

πιστοποιητικό Code Week, Ευαγγελίνα Μπακάγια

πιστοποιητικό Code Week Ευαγγελίνα Μπακάγια

Ετικέτα ποιότητας έργου Etwinning 2022

Ετικέτα ποιότητας έργου Etwinning 2022

COP26 badge_ 12ο Νηπιαγωγείο Γλυφάδας

https://www.twinkl.gr/blog/cop26-gallery-ellada

Δίπλωμα συμμετοχής CO26

44

Πιστοποιητικό αριστείας στον προγραμματισμό

4

TranslateΑλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων