Εργαστήρια δεξιοτήτων 2022-2023: 1ος θεματικός κύκλος-«Ζω καλύτερα -Ευ ζην» με τίτλο: “Τον Κ.Ο.Κ αγαπώ. Με ασφάλεια κυκλοφορώ”-Βίντεο: Πώς κυκλοφορούμε με ασφάλεια ποδηλατώντας-Υλικό: «Κυκλοφοριακή αγωγή με ποδήλατο»

Φεβ 20238

Τα παιδιά του πρωινού τμήματος 1, ξεκινήσαμε με δύο βίντεο σχετικά με το πώς να κυκλοφορούμε με ασφάλεια ποδηλατώντας, ώστε να έχουμε πιο συγκεντρωμένα στο μυαλό μας αυτά με τα οποία ασχολούμαστε αυτές τις ημέρες. Στο ένα βίντεο με τον γνωστό μας πλέον ψηφιακό δάσκαλο, είδαμε και την αγαπημένη μας Βάγια την κουκουβάγια που με τις εικόνες αναπαράστασης μας βοήθησε να κατανοήσουμε κάποιους κανόνες.

Μέσα από την ενότητα «Κυκλοφοριακή αγωγή με ποδήλατο» του παρακάτω συνδέσμου, διαβάζαμε τους τίτλους και «μαντεύαμε» ποια μπορεί να είναι η συνέχεια, με βάση τις μέχρι τώρα γνώσεις μας. Πατώντας μετά πάνω στον τίτλο προσπαθούσαμε να περιγράψουμε την εκάστοτε εικόνα που εμφανιζόταν και διαβάζοντας τις λεζάντες από κάτω να διαπιστώσουμε εάν έχουμε κάνει σωστές προβλέψεις. Πατήστε στην παρακάτω εικόνα για να δείτε το υλικό.

12

Τώρα ήρθε η στιγμή να βγάλουμε τους δικούς μας χρυσούς κανόνες των ποδηλατών! Διατυπώναμε τις σκέψεις μας τις οποίες έγραφε η κυρία στον πίνακα. Αφού τους διαβάσαμε για να τους θυμόμαστε, πήραμε τη φωτογραφική μηχανή ώστε, αντί να τους ζωγραφίσουμε, να απαθανατιστούμε με τους φίλους μας να τους τηρούμε. Έτσι ήρθαμε σε επαφή με τον τρόπο χρήσης της φωτογραφικής μηχανής. Δυστυχώς ο προγραμματισμός για να έχουμε ποδήλατο στην τάξη δεν κατέστη δυνατός, αλλά σκεφτήκαμε και είχαμε την ιδέα να δράσουμε αλλιώς. Αρχικά, φορέσαμε και χρησιμοποιήσαμε τα αντίστοιχα αντικείμενα για να αναπαραστήσουμε τον εκάστοτε κανόνα σαν να είχαμε το ποδήλατό μας μαζί. Η αλήθεια είναι ότι βάλαμε τα δυνατά μας και το διασκεδάσαμε πολύ!

defaced

Έπειτα, συνεργαστήκαμε σε ομάδες ώστε να αντιγράψουμε τους κανόνες, να σχεδιάσουμε και να κόψουμε τα ποδήλατά μας (με βάση τη χθεσινή δραστηριότητα όπου το μάθαμε βήμα – βήμα), χωρίς όμως αναβάτη. Έτσι, θα αξιοποιήσουμε την τεχνική του κολάζ ώστε να ενώσουμε τις φωτογραφίες μας με τα ποδήλατα και τις λεζάντες επεξήγησης. Να σημειωθεί ότι οι κανόνες γράφτηκαν από τα παιδιά ακριβώς όπως τους είχαν διατυπώσει νωρίτερα στον πίνακα. Αύριο, θα εκτυπώσουμε τις φωτογραφίες μας (σήμερα δυστυχώς η εκτύπωση δεν ήταν δυνατή) και θα βάλουμε όλη μας την τέχνη ώστε να ενώσουμε τα κομμάτια και να φτιάξουμε μια αφίσα – κολάζ με τους δικούς μας «χρυσούς κανόνες του ποδηλάτη».

1 9

 

από κάτω από: Εργαστήρια δεξιοτήτων 2022-2023: 1ος θεματικός κύκλος-«Ζω καλύτερα -Ευ ζην» με τίτλο: "Τον Κ.Ο.Κ αγαπώ. Με ασφάλεια κυκλοφορώ"| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εργαστήρια δεξιοτήτων 2022-2023: 1ος θεματικός κύκλος-«Ζω καλύτερα -Ευ ζην» με τίτλο: “Τον Κ.Ο.Κ αγαπώ. Με ασφάλεια κυκλοφορώ”-Βίντεο: Πώς κυκλοφορούμε με ασφάλεια ποδηλατώντας-Υλικό: «Κυκλοφοριακή αγωγή με ποδήλατο»    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Ιστορικό

Πρόσφατα άρθρα

Kατηγορίες

Άδεια Creative Commons

Πιστοποιητικό συμμετοχής σε πρόγραμμα Code Week 2023, Βάνα Μπουλτή

πιστοποιητικό Code Week Βάνα Μπουλτή

πιστοποιητικό Code Week, Ευαγγελίνα Μπακάγια

πιστοποιητικό Code Week Ευαγγελίνα Μπακάγια

Ετικέτα ποιότητας έργου Etwinning 2022

Ετικέτα ποιότητας έργου Etwinning 2022

COP26 badge_ 12ο Νηπιαγωγείο Γλυφάδας

https://www.twinkl.gr/blog/cop26-gallery-ellada

Δίπλωμα συμμετοχής CO26

44

Πιστοποιητικό αριστείας στον προγραμματισμό

4

Translate



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων