Εργαστήρια δεξιοτήτων 2022-2023: 1ος θεματικός κύκλος-«Ζω καλύτερα -Ευ ζην» με τίτλο: “Τον Κ.Ο.Κ αγαπώ. Με ασφάλεια κυκλοφορώ”-Η σημασία της ζώνης ασφαλείας-Κατασκευή και αφίσα: Η ζώνη σώσει ζωές

Φεβ 20231

Τα παιδιά του πρωινού τμήματος 1, ξεκινήσαμε την ημέρα μας με τα αγαπημένα μας τραγούδια για τον ΚΟΚ. Παρακολουθήσαμε και αναλύσαμε ένα βίντεο με οδηγίες οδικής ασφάλειας, γνώριμές μας πια, ώστε να αποφεύγουμε τον κίνδυνο και να αποτρέπουμε τα ατυχήματα. Έτσι, κάναμε επανάληψη και για τον ρόλο του τροχονόμου για τη διατήρηση της οδικής ασφάλειας, απαντώντας στην ερώτηση που μας έθετε. Επίσης, κάναμε έναν αναστοχασμό σ’αυτά που είχαμε μάθει χθες σχετικά με τους ασφαλείς τρόπους μετακίνησης με αυτοκίνητο και τους κανόνες που πρέπει να ακολουθούμε είτε ως οδηγοί είτε ως συνεπιβάτες και ειδικότερα ως παιδιά μέσα στο αυτοκίνητο –πατήστε εδώ. Αφού συζητήσαμε στην ολομέλεια για τις εμπειρίες μας από τις καθημερινές διαδρομές μας μ’ αυτό, εστιάσαμε στην απαραίτητη χρήση της ζώνης ασφαλείας για όλους και για οποιαδήποτε διαδρομή, ακόμα και για τις πιο κοντινές!

Στη συνέχεια, κάναμε μία σχετική κατασκευή. Χρωματίσαμε ένα φύλλο με έναν οδηγό που φοράει ζώνη, όπου βάλαμε κόκκινο χρώμα σ’ αυτήν για να είναι πολύ εμφανής. Στον πίνακα αντιγράψαμε από τον διαδραστικό τη φράση «Η ζώνη σώζει ζωές!», ώστε να το βλέπουμε όλοι. Γράψαμε το σημαντικό αυτό μήνυμα στο πλαίσιο κάτω από την εικόνα και το κόψαμε. Έτσι έγινε σαν καδράκι, το οποίο θα κρεμάσουμε στο σπίτι μας σε εμφανές σημείο, ώστε να μην το ξεχνάμε ποτέ και να το υπενθυμίζουμε στους δικούς μας!! Τα πατρόν από εδώ.

1 1

Παρακολουθήσαμε και σχολιάσαμε ένα σύντομο βίντεο με τη μαμά καγκουρό που μας παρομοίασε την προστασία των παιδιών της μέσα στο μάρσιπο με την προστασία των γονιών μας παρέχοντάς μας το ειδικό παιδικό καθισματάκι για να απολαμβάνουμε τις διαδρομές μας.

Ξεκινήσαμε την κατασκευή μας με τους εαυτούς μας και τους γονείς μας μέσα στο αυτοκίνητο. Σε πρώτη φάση, επεξεργαστήκαμε ένα φύλλο δύο κομματιών. Αρχικά, ζωγραφίσαμε τον εαυτό μας, όπως τον φανταζόμαστε. Χρωματίσαμε το καθισματάκι μας και κολλήσαμε το παιδάκι πάνω, αφού τα κόψαμε. Ενώσαμε τις σωστές βούλες στο καθισματάκι με γραμμές διαγώνια και οριζόντια ώστε να δημιουργήσουμε τη ζώνη ασφαλείας μας. Τα πατρόν από εδώ.

2

Σε δεύτερη φάση, χρωματίσαμε και κόψαμε ένα φύλλο με τις δυο πλευρές του αυτοκινήτου και σχεδιάσαμε τον οδηγό μας, αναφέροντας ποιος είναι, στη δική του περίπτωση ο καθένας. Αφού κόψαμε το σημείο του παραθύρου που καθόμαστε ως παιδιά για να δημιουργηθεί τρύπα, κολλήσαμε το κομμάτι μας με το καθισματάκι στην άλλη πίσω πλευρά του αυτοκινήτου, γυρνώντας το ανάποδα. Έτσι, ενώνοντας τις δυο πλευρές και κολλώντας τες μεταξύ τους, εμφανιστήκαμε μέσα από το παράθυρο να καθόμαστε και να απολαμβάνουμε τη διαδρομή μας ασφαλείς και χαρούμενοι!!

3 1

Τα παιδιά του πρωινού τμήματος 2, συνεχίσαμε με το θέμα των κανόνων ασφαλείας και συμπεριφοράς των επιβατών. Παρακολουθήσαμε εκπαιδευτικό βίντεο και συζητήσαμε σχετικά με τα μηνύματα του.

Διαβάσαμε τις σελίδες 49-50-51 από το κόμικ της Βάγιας Κουκουβάγιας. Πατήστε στην εικόνα για να τις δείτε.

3

Παίξαμε παιχνίδι αναπαράστασης του σωστού τρόπου επιβίβασης, χρήσης ζώνης και αποβίβασης των επιβατών ενός αυτοκινήτου.

324223787 890412292150975 257478462396394458 n defaced

Φτιάξαμε την δικιά μας αφίσα με το μήνυμα «Φόρα πάντα τη ζώνη σου». Στις εικόνες που αξιοποιήσαμε για την αφίσα, εντοπίσαμε τους επιβάτες που δε φορούν ζώνη και τους τη προσθέσαμε συμβολικά με χαρτί. Στολίσαμε περιμετρικά με καρδιές που συμβολίζουν τη ζωή και τη χαρά.

1 .jpg

από κάτω από: Εργαστήρια δεξιοτήτων 2022-2023: 1ος θεματικός κύκλος-«Ζω καλύτερα -Ευ ζην» με τίτλο: "Τον Κ.Ο.Κ αγαπώ. Με ασφάλεια κυκλοφορώ"| με ετικέτα  |  | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εργαστήρια δεξιοτήτων 2022-2023: 1ος θεματικός κύκλος-«Ζω καλύτερα -Ευ ζην» με τίτλο: “Τον Κ.Ο.Κ αγαπώ. Με ασφάλεια κυκλοφορώ”-Η σημασία της ζώνης ασφαλείας-Κατασκευή και αφίσα: Η ζώνη σώσει ζωές    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Ιστορικό

Πρόσφατα άρθρα

Kατηγορίες

Άδεια Creative Commons

Πιστοποιητικό συμμετοχής σε πρόγραμμα Code Week 2023, Βάνα Μπουλτή

πιστοποιητικό Code Week Βάνα Μπουλτή

πιστοποιητικό Code Week, Ευαγγελίνα Μπακάγια

πιστοποιητικό Code Week Ευαγγελίνα Μπακάγια

Ετικέτα ποιότητας έργου Etwinning 2022

Ετικέτα ποιότητας έργου Etwinning 2022

COP26 badge_ 12ο Νηπιαγωγείο Γλυφάδας

https://www.twinkl.gr/blog/cop26-gallery-ellada

Δίπλωμα συμμετοχής CO26

44

Πιστοποιητικό αριστείας στον προγραμματισμό

4

Translate



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων