Ολοκλήρωση 2ης δραστηριότητας 3ου εργαστηρίου, 1ου θεματικού κύκλου: «Ζω καλύτερα -Ευ ζην» με τίτλο: «Τη διατροφή μου φροντίζω, δόντια γερά χτίζω»

Νοέ 20213

Τα παιδιά του πρωινού τμήματος 1,στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και συγκεκριμένα του 3ου εργαστηρίου(πατήστε εδώ), ολοκληρώσαμε τις δράσεις ως εξής: θυμηθήκαμε την ιστορία του Σοκολάκη και της Ζαχαρούλας(η οποία υπάρχει στην ανάρτηση που παραπέμπει ο προηγούμενος σύνδεσμος) παίζοντας με τις συνοδευτικές δραστηριότητες, δημιουργία της κας Τάνιας. Πατήστε πάνω στην εικόνα.

5

Ακούσαμε το τραγούδι “Τόσο λάθος Διατροφή”:

Στη συνέχεια, κάναμε μία εισαγωγή στη ρουτίνα σκέψης “χρώμα”, “σύμβολο”, “εικόνα”: σύμφωνα με αυτήν τη ρουτίνα, τα παιδιά πρέπει για μία χαρακτηριστική λέξη που ακούν να σκεφτούν ένα χρώμα, ένα σύμβολο και μία εικόνα για να τα συνδυάσουν με τη λέξη. Η λέξη που επεξεργαστήκαμε στο πλαίσιο της στρατηγικής αυτής ήταν η λέξη “μικρόβια”. Η πλειοψηφία των παιδιών διάλεξε το μαύρο χρώμα ως πιο αντιπροσωπευτικό [επειδή τα δόντια μαυρίζουν και χαλάνε, όταν δεν τα φροντίζουμε], ως σύμβολο τα περισσότερα παιδιά επέλεξαν το σύμβολο της Ζαχαρούλας από το παραμύθι που επεξεργαστήκαμε και ως εικόνα ένα λυπημένο δοντάκι. Το φύλλο εργασίας που χρησιμοποιήσαμε είναι το εξής από το blog της κας Τάνιας.

251600502 276327657742221 3843773305425731475 n

Τέλος, αφού εξηγήσαμε περιληπτικά το γνωστό παραμύθι των αδερφών Γκριμ “Χάνσελ & Γκρέτελ”, παρακολουθήσαμε μια διαφορετική εκδοχή του παραμυθιού από προηγούμενη ανάρτησή μας εδώ.

 

 

από κάτω από: Εργαστήρια Δεξιοτήτων, Εργαστήρια δεξιοτήτων 2021-2022:1ος θεματικός κύκλος-«Ζω καλύτερα -Ευ ζην» με τίτλο: «Τη διατροφή μου φροντίζω, δόντια γερά χτίζω"| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ολοκλήρωση 2ης δραστηριότητας 3ου εργαστηρίου, 1ου θεματικού κύκλου: «Ζω καλύτερα -Ευ ζην» με τίτλο: «Τη διατροφή μου φροντίζω, δόντια γερά χτίζω»    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Ιστορικό

Πρόσφατα άρθρα

Kατηγορίες

Άδεια Creative Commons

Πιστοποιητικό συμμετοχής σε πρόγραμμα Code Week 2023, Βάνα Μπουλτή

πιστοποιητικό Code Week Βάνα Μπουλτή

πιστοποιητικό Code Week, Ευαγγελίνα Μπακάγια

πιστοποιητικό Code Week Ευαγγελίνα Μπακάγια

Ετικέτα ποιότητας έργου Etwinning 2022

Ετικέτα ποιότητας έργου Etwinning 2022

COP26 badge_ 12ο Νηπιαγωγείο Γλυφάδας

https://www.twinkl.gr/blog/cop26-gallery-ellada

Δίπλωμα συμμετοχής CO26

44

Πιστοποιητικό αριστείας στον προγραμματισμό

4

Translate



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων