Καλώς ήρθες Νοέμβρη- Ο αριθμός 2

Νοέ 20211

Καλό μας μήνα!

Τα παιδιά και των δύο πρωινών τμημάτων καλωσορίσαμε το μήνα Νοέμβριο. Τα παιδιά του πρωινού τμήματος 1, αποχαιρετήσαμε τον Οκτώβριο με το τραγούδι του. Το είχαμε ακούσει σε προηγούμενη ανάρτησή  μας  με το εικονόλεξό του, εδώ στο αντίστοιχο Vocaroo. Πατήστε στην εικόνα να μας ακούσετε.

Παρατηρήσαμε το ημερολόγιό του από εδώ.

Συζητήσαμε για τις 3 χαρακτηριστικές μέρες (γιορτή αεροπορίας, επέτειος Πολυτεχνείου και Ημέρα των Δικαιωμάτων του Παιδιού) και εντοπίσαμε τις ημερομηνίες που γιορτάζεται η κάθε μέρα από το ημερολόγιο του μήνα.

Επεξεργαστήκαμε το ποίημα «Νοέμβρης» της Ιωάννας Κυρίτση-Τζιώτη και έτσι μας δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσουμε για τα βασικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα του μήνα.

  

Ακούσαμε και τη μελοποιημένη εκδοχή του ποιήματος.

Επεξεργαστήκαμε ακόμα ένα ποίημα της Ρένας Καρθαίου «Στου Νοέμβρη το χαρτί» και

      

μετά ακούσαμε τη μελοποιημένη εκδοχή του.

Ακούσαμε το τραγούδι του Νοέμβρη και εξηγήσαμε τα βασικά του γνωρίσματα (σύννεφα, αέρας, βροχή, μήλα, ελιές, αποδημητικά πουλιά).

Και σε Vocaroo:Πατήστε στην εικόνα .

Στη συνέχεια, παίξαμε με τα γράμματα του Νοέμβρη, συμπληρώνοντας αναγραμματισμούς της λέξης, δημιουργίες της κας Τάνιας. Πατήστε στις εικόνες.

Από τα παρακάτω παιχνίδια παίξαμε τα τρία πρώτα.

Συμπληρώσαμε φύλλα εργασίας για τη λέξη Νοέμβριος και τα βασικά του χαρακτηριστικά γνωρίσματα.

Ζωγραφίσαμε το «ανθρωπάκι» του μήνα από εδώ.

Τέλος συμπληρώσαμε ένα ακόμα φύλλο εργασίας για τον αριθμό 2 από εδώ.

Τα παιδιά του πρωινού τμήματος 2, καλωσορίσαμε και εμείς το Νοέμβριο με το ποίημα της Ρένας Καρθαίου. Το διαβάσαμε στον διαδραστικό πίνακα σε εικονογραφημένη μορφή και προσπαθήσαμε να εντοπίσουμε τις βασικές του λέξεις. Έπειτα, με αφορμή το δίστιχο «… Στου Νοέμβρη το χαρτί βάζει υπογραφή η βροχή…», τα τραγούδια υπάρχουν παραπάνω στην ανάρτησή μας, χρωματίσαμε το Ν του Νοέμβρη με λαδοπαστέλ ενώ  το πλαισιώσαμε με σταγόνες βροχής (χρησιμοποιώντας  νερομπογιά).

Τα παιδιά των ολοήμερων τμημάτων συνεχίσαμε τη συζήτηση και τη γνωριμία με το μήνα Νοέμβριο διακοσμώντας  το αρχικό του γράμμα με τρία από τα κύρια χαρακτηριστικά του( βροχή, ελιές, 17 Νοέμβρη).

Τα φύλλα που χρησιμοποιήθηκαν:

      

Επίσης εξασκηθήκαμε στη φωνολογική ενημερότητα του φωνήματος, στην αναγνώρισή του και στη γραφή του μέσω φύλλων εργασίας.

       

Τα παιδιά του ολοήμερου τμήματος 2, παίξαμε online παιχνίδια φωνολογικής ενημερότητας. Πατήστε στις εικόνες.

Σήμερα πραγματοποιήθηκαν, μάθημα Αγγλικών (εδώ) και δραστηριότητες εργαστηρίων δεξιοτήτων(εδώ).

 

 

 

 

από κάτω από: Γράμματα, Μαθηματικά, Το παιχνίδι, Φθινόπωρο| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Καλώς ήρθες Νοέμβρη- Ο αριθμός 2    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Kατηγορίες

Βάνα Μπουλτή

COP26 badge_ 12ο Νηπιαγωγείο Γλυφάδας

https://www.twinkl.gr/blog/cop26-gallery-ellada

Δίπλωμα συμμετοχής CO26

44

TranslateTop
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων