Αγγλικά: Παιχνίδι αναγνώρισης χρωμάτων- Φθινοπωρινό δέντρο με κύκλους-Το γράμμα Β όπως βροχή-Ο αριθμός 1

Οκτ 202121

Στο πλαίσιο της θεματικής του φθινοπώρου, τα παιδιά του πρωινού τμήματος 1, δουλέψαμε με κηρομπογιές, φιλοτεχνώντας κυρίως με κυκλικές κινήσεις το “δάσος του φθινοπώρου”. Ιδέα από εδώ.

Παρατηρήσαμε τα αβγά-δόντια που από χθες είχαμε αφήσει μέσα στο ξύδι (βλ.προηγούμενη σχετική ανάρτηση). Εντοπίσαμε τις διαφορές ανάμεσα στα δύο “δόντια” μετά την επίδραση του ξυδιού, παρατηρώντας τα μέσα από τα διαφανή δοχεία και στη συνέχεια ακουμπώντας τα με τα δάχτυλά μας.

Τα παιδιά του πρωινού τμήματος 2,ξεκινήσαμε την ημέρα μας με μια διασκεδαστική ιστορία που μας θύμισε το γράμμα « Β» της βροχής. Παρακολουθήσαμε λοιπόν την περιπέτεια του Βιολιστή Βάτραχου ενώ παράλληλα εντοπίζαμε λέξεις της ιστορίας που άρχιζαν από Β.

Ακολούθησε διαδικτυακή άσκηση αναγνώρισης του ίδιου γράμματος. Πατήστε στην εικόνα.

Στη συνέχεια και μετά το διάλειμμά μας, φτιάξαμε απλά βραχιολάκια με σύρμα πίπας και μια χαντρούλα στο καθένα, τα οποία φορέσαμε στο αριστερό χεράκι .

Στη συνέχεια γράψαμε στον πίνακα τον αριθμό που θα μάθουμε στα παιχνίδια της ημέρα , το 1. Παρατηρήσαμε ότι η πλάγια γραμμή έχει κατεύθυνση προς το αριστερό μας χεράκι , αυτό στο οποίο δηλαδή φοράμε το βραχιολάκι μας. Παίξαμε κινητικό παιχνίδι αναγνώρισης του αριθμού 1 ( μπερδεύω – κρύβω – ψάχνω).

Ολοκληρώσαμε τις δραστηριότητές μας με φύλλο εργασίας στο οποίο έπρεπε να συνθέσουμε, να εντοπίζουμε και να γράψουμε τον αριθμό 1, με οδηγό για την κατεύθυνση των γραμμών το βραχιολάκι στο αριστερό χεράκι.

Το φύλλο εργασίας ελαφρώς τροποποιημένο από εδώ, στο τέλος της ανάρτησης.

Με την κα Σοφία ολοκληρώσαμε τις κούκλες-διακοσμητικά ,παίξαμε παιχνίδι αναγνώρισης χρωμάτων στ’ αγγλικά και τραγουδήσαμε το “Clap yor hands”.

Σήμερα πραγματοποιήθηκαν και οι τελικές δράσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα κώδικα. Πατήστε εδώ για να τις δείτε.

από κάτω από: Αγγλικά, Μαθηματικά, Φθινόπωρο| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αγγλικά: Παιχνίδι αναγνώρισης χρωμάτων- Φθινοπωρινό δέντρο με κύκλους-Το γράμμα Β όπως βροχή-Ο αριθμός 1    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Ιστορικό

Πρόσφατα άρθρα

Kατηγορίες

Άδεια Creative Commons

Πιστοποιητικό συμμετοχής σε πρόγραμμα Code Week 2023, Βάνα Μπουλτή

πιστοποιητικό Code Week Βάνα Μπουλτή

πιστοποιητικό Code Week, Ευαγγελίνα Μπακάγια

πιστοποιητικό Code Week Ευαγγελίνα Μπακάγια

Ετικέτα ποιότητας έργου Etwinning 2022

Ετικέτα ποιότητας έργου Etwinning 2022

COP26 badge_ 12ο Νηπιαγωγείο Γλυφάδας

https://www.twinkl.gr/blog/cop26-gallery-ellada

Δίπλωμα συμμετοχής CO26

44

Πιστοποιητικό αριστείας στον προγραμματισμό

4

Translate



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων