Σαλιγκάρι…συνέχεια

Οκτ 202120

Τα παιδιά του πρωινού τμήματος 2 και των ολοήμερων τμημάτων συνεχίσαμε τις δραστηριότητές μας για το αγαπημένο μας σαλιγκάρι(εδώ, εδώ, εδώ, εδώ).

Τα πρωινά παιδιά, τραγουδήσαμε σήμερα ξεκινώντας τη μέρα μας το τραγούδι  «Σαλιγκάρι, σαλιγκάρι , βγες απ’ το χορτάρι…».

Αφού λοιπόν μάθαμε λοιπόν το τραγουδάκι , γίναμε μουσικοί και συνοδέψαμε το τραγούδι, με χρήση μουσικών οργάνων. Κάθε ομάδα παιδιών κρατώντας ντέφια ή τύμπανα, ζωντάνεψε τους διαλόγους του τραγουδιού.

Δουλέψαμε το γραφικό σχέδιο της σπείρας σε φύλλο εργασίας. Χρωματίσαμε το κέλυφος του σαλιγκαριού και ακολουθώντας τη σπείρα , κολλήσαμε χάρτινη κορδελίτσα.

Το φύλλο εργασίας:

Τα παιδιά των ολοήμερων ζωγραφίσαμε με νερομπογιές το φθινοπωρινό φόντο που κινείται το σαλιγκάρι πάνω στα πεσμένα φύλλα.

Διακοσμήσαμε με λαδοπαστέλ τις σπείρες και τις γραμμές που υπάρχουν στο κέλυφός του, ζωγραφίσαμε τις κεραίες του με τα μάτια, το στόμα και μία από τις αγαπημένες και χρήσιμες τροφές γι’ αυτό ,το μηλαράκι. Γράψαμε και τον τίτλο του έργου μας: «σαλιγκάρι».

Μιλώντας για τη σημασία της υγιεινής διατροφής στα πλαίσια των εργαστηρίων δεξιοτήτων, τα παιδιά του ολοήμερου τμήματος 2, συνδυάσαμε την υγιεινή διατροφή στους ανθρώπους και στα ζώα. Σε όλα τα έμβια πλάσματα οι ωφέλιμες και χρήσιμες για τον οργανισμό τους τροφές βοηθούν την ποιότητα ζωής τους. Αφού μάθαμε για τις ωφέλιμες τροφές του σαλιγκαριού(φρούτα, λαχανικά, χόρτα) παίξαμε και ένα online παιχνίδι, δημιουργία της κας Βάνας.

Πατήστε στην εικόνα.

Επίσης αξιοποιώντας το υλικό της παρακάτω παρουσίασης συμπληρώσαμε στο διαδραστικό μας πίνακα μαθηματικά φύλλα εργασίας και κώδικα.

Πατήστε στην εικόνα.

Σήμερα πραγματοποιήθηκαν και δράσεις για την ευρωπαϊκή εβδομάδα κώδικα, πατήστε εδώ και για το Etwinning πρόγραμμα, πατήστε εδώ και για τα εργαστήρια δεξιοτήτων, πατήστε εδώ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Kατηγορίες

COP26 badge_ 12ο Νηπιαγωγείο Γλυφάδας

https://www.twinkl.gr/blog/cop26-gallery-ellada

Δίπλωμα συμμετοχής CO26

44

TranslateTop
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων