Συνέχεια 1ης δραστηριότητας του 2ου εργαστηρίου του θεματικού κύκλου Ζω καλύτερα-Ευ ζην-

Οκτ 202119

Τα παιδιά του πρωινού τμήματος 2, συνεχίσαμε με την ενότητα των εργαστηρίων δεξιοτήτων με θέμα « Τη διατροφή μου φροντίζω, δόντια γερά χτίζω» και για να εξασκήσουμε τη μνήμη μας σε σχέση με τις δραστηριότητες που έχουν προηγηθεί, παίξαμε ένα σύντομο παζλ με την ανατομία του δοντιού, δημιουργία της κας Ελένης. Πατήστε στην εικόνα.

Ακολούθησε προβολή εικόνας δυο χαμόγελων ( το ένα με οδοντική φθορά και το άλλο με λευκά δόντια). Τα παιδιά, απάντησαν σε ερωτήσεις ( Τι βλέπω; τι σκέφτομαι; Τι αναρωτιέμαι; ) που προσομοιάζουν σε ρουτίνες σκέψεις που θέλουμε να εξασκηθούν τα παιδιά μέσα από τη διαδικασία αυτών των εργαστηρίων. Οι απαντήσεις κατεγράφησαν σε μεγάλο τρίπτυχο χαρτί.

Το φύλλο εργασίας θα το βρείτε σε προηγούμενη ανάρτησή μας. Πατήστε εδώ.

Ακολούθησε απλή συζήτηση σχετικά με τη στοματική υγιεινή και του τρόπου που χαλάνε τα δόντια μας . Για να κατανοήσουμε βιωματικά τα όσα μαθαίνουμε, ξεκινήσαμε την εφαρμογή ενός πειράματος με βασικά υλικά ένα αυγό, οδοντόκρεμα και οδοντόβουρτσα. Κάθε ομάδα «βούρτσισε» το μισό αυγό της με φθοριούχο οδοντόκρεμα. Το επόμενο βήμα του πειράματος θα εφαρμοστεί αύριο , εφόσον δοθεί χρόνος στη οδοντόκρεμα να θωρακίσει την αδαμαντίνη του αυγού.

Πραγματοποιήθηκαν επίσης δραστηριότητες Etwinning προγράμματος, πατήστε εδώ καθώς και δραστηριότητες Ευρωπαϊκής εβδομάδας κώδικα, πατήστε εδώ.

από κάτω από: Εργαστήρια Δεξιοτήτων, Εργαστήρια δεξιοτήτων 2021-2022:1ος θεματικός κύκλος-«Ζω καλύτερα -Ευ ζην» με τίτλο: «Τη διατροφή μου φροντίζω, δόντια γερά χτίζω"| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Συνέχεια 1ης δραστηριότητας του 2ου εργαστηρίου του θεματικού κύκλου Ζω καλύτερα-Ευ ζην-    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Ιστορικό

Πρόσφατα άρθρα

Kατηγορίες

Άδεια Creative Commons

Πιστοποιητικό συμμετοχής σε πρόγραμμα Code Week 2023, Βάνα Μπουλτή

πιστοποιητικό Code Week Βάνα Μπουλτή

πιστοποιητικό Code Week, Ευαγγελίνα Μπακάγια

πιστοποιητικό Code Week Ευαγγελίνα Μπακάγια

Ετικέτα ποιότητας έργου Etwinning 2022

Ετικέτα ποιότητας έργου Etwinning 2022

COP26 badge_ 12ο Νηπιαγωγείο Γλυφάδας

https://www.twinkl.gr/blog/cop26-gallery-ellada

Δίπλωμα συμμετοχής CO26

44

Πιστοποιητικό αριστείας στον προγραμματισμό

4

Translate



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων