Ευρωπαϊκή εβδομάδα κώδικα: Συμμετοχή στη δράση: “Ρομπότ ζαχαροπλάστης”- Online παιχνίδια για τον Τομ το σαλιγκάρι

Οκτ 202119

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κώδικα, το σχολείο μας συμμετέχει σε μια πολύ ενδιαφέρουσα “Συμμαχία” 15 σχολείων και θα υλοποιήσει δραστηριότητες ρομποτικής γύρω από το θέμα “Ρομπότ-Ζαχαροπλάστης”. Μπορείτε να δείτε τη φιλοσοφία του έργου και τις προτεινόμενες δραστηριότητες στην παρουσίαση που ακολουθεί. Πατήστε στην εικόνα.

Όπως θα δείτε ο ζαχαροπλάστης της ιστορίας (τα παιδιά του πρωινού τμήματος 1 επέλεξαν να του δώσουν το όνομα κύριος Πατατάκης), έχει ένα σημαντικό πρόβλημα: η συνταγή για τη μηλόπιτα που φτιάχνει έχει λερωθεί σε δύο σημεία και τα παιδιά έπρεπε να καταλάβουν τι κρύβεται πίσω από τους λεκέδες. Αφού διαβάσαμε το μήνυμα του κύριου Πατατάκη και “αποκωδικοποιήσαμε” τη λερωμένη συνταγή, διαπιστώσαμε ότι δύο λέξεις κρύβονται πίσω από τους λεκέδες: οι λέξεις “μήλα” και “μηλόπιτα”. Για να ευχαριστήσουμε τον κύριο Πατατάκη και τον καλό του φίλο, το ποντικάκι Μελένιο, φτιάξαμε εμείς μήλα για τη μηλόπιτα, αλλά λίγο διαφορετικά, χρησιμοποιώντας “κώδικα”. Μιλήσαμε και εξηγήσαμε με απλά λόγια την έννοια των pixels και αποτυπώσαμε στο χαρτί την πρώτη μας ζωγραφικά με pixels.

 

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων code week και προγραμματισμού τα παιδιά του πρωινού τμήματος 2,διαβάσαμε την ιστορία « Τομ το σαλιγκάρι»(προς το τέλος της ανάρτησης) και βάση αυτής συνεχίσαμε με επιδαπέδιο παιχνίδι προσομοίωσης προγραμματισμού. Με αφορμή την παραπάνω ιστορία, αρχικά η εκπαιδευτικός και έπειτα κάποιοι από τους μαθητές, ανέλαβαν το ρόλο του σαλιγκαριού- ρομπότ ενώ ένας άλλος μαθητής κατεύθυνε το ρομπότ με τις κατάλληλες προφορικές οδηγίες έως ότου φτάσει στον επιθυμητό στόχο που στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν ένας ήρωας του παραμυθιού. Η δραστηριότητα αυτή θα συνεχιστεί και αύριο με τα υπόλοιπα παιδιά που δεν συμμετείχαν σήμερα.

    

Επίσης παίξαμε διαδικτυακά παιχνίδια σειραθέτησης εικόνων και αντιστοίχισης γραμμάτων με θέμα το παραμύθι, δημιουργίας της κας Ελένης. Πατήστε στις εικόνες.

 

 

 

από κάτω από: Ευρωπαϊκή εβδομάδα προγραμματισμού| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ευρωπαϊκή εβδομάδα κώδικα: Συμμετοχή στη δράση: “Ρομπότ ζαχαροπλάστης”- Online παιχνίδια για τον Τομ το σαλιγκάρι    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Ιστορικό

Πρόσφατα άρθρα

Kατηγορίες

Άδεια Creative Commons

Πιστοποιητικό συμμετοχής σε πρόγραμμα Code Week 2023, Βάνα Μπουλτή

πιστοποιητικό Code Week Βάνα Μπουλτή

πιστοποιητικό Code Week, Ευαγγελίνα Μπακάγια

πιστοποιητικό Code Week Ευαγγελίνα Μπακάγια

Ετικέτα ποιότητας έργου Etwinning 2022

Ετικέτα ποιότητας έργου Etwinning 2022

COP26 badge_ 12ο Νηπιαγωγείο Γλυφάδας

https://www.twinkl.gr/blog/cop26-gallery-ellada

Δίπλωμα συμμετοχής CO26

44

Πιστοποιητικό αριστείας στον προγραμματισμό

4

Translate



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων