Παγκόσμια ημέρα Τρίτης Ηλικίας- Παγκόσμια ημέρα δικαιωμάτων των ζώων-Βίντεο για τα συναισθήματα των ζώων-Το γράμμα Ο,ο-Κατασκευή καπέλο σκυλάκι

Οκτ 20214

Τα παιδιά του πρωινού τμήματος 1, σε συνέχεια της συζήτησής μας για την Παγκόσμια ημέρα Τρίτης Ηλικίας εδώ, διαβάσαμε το παραμύθι “Η καρδιά του παππού”.

 

Στη συνέχεια είδαμε την ιστορία του μικρού Πιπ που ήθελε να γίνει σκύλος-οδηγός.

Φτιάξαμε και τον δικό μας σκύλο

με την τεχνική origami από εδώ.

Στη συνέχεια, κάναμε εισαγωγή στο γράμμα Ο, του Οκτώβρη(εδώ). Διαβάσαμε και επεξεργαστήκαμε το ποίημα του κυρ Ορφέα, μιλήσαμε για τις λέξεις που ξεκινούν από Ο

και παρακολουθήσαμε δύο σχετικά με το γράμμα βίντεο.

Τα παιδιά του πρωινού τμήματος 2, υποδέχτηκαν την Παγκόσμια ημέρα των δικαιωμάτων των ζώων μαζί με την Βάγια την κουκουβάγια που ήταν πολύ ανυπόμονη να μας το θυμίσει. Τη γιορτάσαμε με παιχνίδια και τραγούδια αλλά πάνω απ’ όλα ακούσαμε το παράπονο των ζώων. Διαβάσαμε το βιβλίο “Όπως εγώ” και συνειδητοποιήσαμε ότι τα ζώα έχουν ανάγκες, δικαιώματα και συναισθήματα όπως και εμείς οι άνθρωποι.

Αναφερθήκαμε στα κατοικίδια ζωάκια μας και στον τρόπο που τα φροντίζουμε και τους δείχνουμε την αγάπη μας. Συζητήσαμε για κάποιες συμπεριφορές ανθρώπων που θέτουν τα ζώα σε κίνδυνο και τα πληγώνουν. Παίξαμε το online παιχνίδι του σωστού- λάθους με θέμα τις σωστές και λάθος συμπεριφορές στα κατοικίδια, δημιουργία της κας Ελένης.

Πατήστε στην εικόνα.

Καταφέραμε με επιτυχία να βρούμε τις σωστές απαντήσεις και κερδίσαμε ένα διασκεδαστικό ομαδικό παιχνίδι “Άκου τον ήχο και βρες το ζώο”.

Ακούγοντας τον ήχο του κάθε ζώου έπρεπε να το αναγνωρίσουμε και να το αναπαραστήσουμε με κινήσεις.

Τέλος αναφερθήκαμε στ’ αδέσποτα ζώα και στους τρόπους που μπορούμε να τα ανακουφίσουμε και να τα φροντίσουμε. Με κολάζ διαφόρων υλικών δημιουργήσαμε ένα σπιτάκι-καταφύγιο για το αδέσποτο ζωάκι. Ιδέα από εδώ.

Με την κυρία Σοφία, τη συνάδελφο των αγγλικών, επεξεργαστήκαμε και τα δύο τμήματα το θέμα των ζώων με αγγλικές έννοιες.

Παρακολουθήσαμε το παρακάτω βίντεο για τη φάρμα των ζώων.

Συνεχίσαμε την ιστορία της γατούλας Kenny μέσα από εικόνες.

Τα παιδιά των ολοήμερων τμημάτων συνεχίσαμε τη συζήτηση για τα δικαιώματα των ζώων, την αγάπη που χρειάζονται, τη φροντίδα αλλά και για την αγάπη και την προσοχή  που δείχνουν και σε μας. Παρακολουθήσαμε το παρακάτω βίντεο και συγκινηθήκαμε από τις αντιδράσεις των σκύλων και γατιών προς τα μικρά παιδιά της οικογένειας.

Και επειδή τα περισσότερα παιδιά έχουμε κατοικίδια σκυλάκια, αποφασίσαμε να μεταμορφωθούμε σε σκυλάκια και να φύγαμε από το Νηπιαγωγείο μας σαν σκυλάκια. Η κατασκευή μας έγινε ολοκληρωτικά από καρδιές για να δηλώσουμε την αγάπη που νιώθουμε γι’ αυτά. Ιδέα από εδώ.

   

Τα πατρόν της κατασκευής:

Ακούσαμε το τραγούδι “Οι δύο φίλοι” που περιέχεται στο βιβλίο γλώσσας της πρώτης δημοτικού. Το τραγούδι λειτουργεί σαν προοργανωτής της αυριανής μας συζήτησης γιατί οι σκύλοι δεν συμπαθούν τις γάτες και τσακώνονται συνεχώς.

 

 

 

από κάτω από: Αγγλικά, Ζώα-έντομα, Τρίτη ηλικία| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Παγκόσμια ημέρα Τρίτης Ηλικίας- Παγκόσμια ημέρα δικαιωμάτων των ζώων-Βίντεο για τα συναισθήματα των ζώων-Το γράμμα Ο,ο-Κατασκευή καπέλο σκυλάκι    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Ιστορικό

Πρόσφατα άρθρα

Kατηγορίες

Άδεια Creative Commons

Πιστοποιητικό συμμετοχής σε πρόγραμμα Code Week 2023, Βάνα Μπουλτή

πιστοποιητικό Code Week Βάνα Μπουλτή

πιστοποιητικό Code Week, Ευαγγελίνα Μπακάγια

πιστοποιητικό Code Week Ευαγγελίνα Μπακάγια

Ετικέτα ποιότητας έργου Etwinning 2022

Ετικέτα ποιότητας έργου Etwinning 2022

COP26 badge_ 12ο Νηπιαγωγείο Γλυφάδας

https://www.twinkl.gr/blog/cop26-gallery-ellada

Δίπλωμα συμμετοχής CO26

44

Πιστοποιητικό αριστείας στον προγραμματισμό

4

Translate



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων