Τα βασικά χαρακτηριστικά του Φθινοπώρου- Ο Σεπτέμβρης ποίημα της Ιωάννας Κυρίτση-Τζιώτη- Online παιχνίδι ταξινόμησης, φυλλοβόλο ή αειθαλές δέντρο;Κατασκευή: Φθινοπωρινό δέντρο- Κατασκευή:Το γλυκό Φθινοπωράκι- Κινητικό παιχνίδι: Ποιος θα πιάσει το φύλλο που πέφτει

Σεπ 202128

Στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας “Φθινόπωρο”, τα παιδιά του πρωινού τμήματος 1,παρακολουθήσαμε και σχολιάσαμε σχετικό βίντεο με βασικές πληροφορίες για το θέμα.

Διαβάσαμε και δραματοποιήσαμε ένα όμορφο παραμύθι για το Φθινόπωρο με ήρωα έναν τιγρούλη. Ένα όμορφο φθινοπωρινό πρωινό ο μικρός Τίγρης ξύπνησε από τον βαθύ του ύπνο και σκέφτηκε να κάνει μια βολτούλα μέσα στο δάσος το πυκνό…Από το blog της κας Τάνιας.

Επαναλάβαμε το ποίημα του Σεπτέμβρη της Ρένας Καρθαίου “Ο Σεπτέμβρης είναι αγόρι” που περικλείεται μέσα στην παρουσίαση Sway (εδώ) και συμπληρώσαμε σχετικό φύλλο εργασίας.

Επαναλάβαμε το ποίημα του Σεπτέμβρη της Ιωάννας Κυρίτση-Τζιώτη, το οποίο εξίσου υπάρχει στην παραπάνω παρουσίαση Sway και ακούσαμε τη μελοποιημένη εκδοχή του.

Φτιάξαμε μία απλή κατασκευή χαρτοκολλητικής “Φθινοπωρινό Δεντράκι”.

Τα παιδιά του πρωινού τμήματος 2,ξεκινήσαμε τις ρουτίνες του ημερολογίου μας προσθέτοντας την ημέρα και τους μήνες του Φθινοπώρου. Μάθαμε για τα φυλλοβόλα δέντρα και τα αειθαλή και τις διαφορές τους . Με προβολή εικόνων καταλάβαμε ότι μερικά από τα πιο γνωστά μας δέντρα είναι αειθαλή όπως το έλατο, η ελιά , η πορτοκαλιά, το πεύκο κα .

Παίξαμε στον διαδραστικό πίνακα παιχνίδι ταξινόμησης,

δημιουργία της κας Ελένης-πατήστε στην εικόνα

και κολλήσαμε τα έτοιμα φθινοπωρινά φυλλαράκια μας που είχαμε ετοιμάσει χθες, στο μεγάλο φυλλοβόλο δέντρο της τάξης.

  

Μετά το διάλειμμα συζητήσαμε για τους κανόνες ασφαλούς χρήσης ψαλιδιού και δοκιμάσαμε να κόψουμε μικρές γραμμούλες από ασημόχαρτο που θα γίνονταν σταγόνες βροχής για το φυλλοβόλο δέντρο μας. Παρακολουθήσαμε το βίντεο «The season (short film)» και αποφασίσαμε ότι και το δικό μας δέντρο θα είναι βελανιδιά.

Παρακολουθήσαμε το βίντεο «The season (short film)» και αποφασίσαμε ότι και το δικό μας δέντρο θα είναι βελανιδιά.

Και επειδή πολύ ζηλέψαμε τα φθινοπωρινά φυλλαράκια που τα ταξιδεύει και τα στροβιλίζει ο άνεμος, γίναμε και εμείς ξερά πεσμένα φύλλα και με βοήθεια ενός μουσικού οργάνου στο ρόλο του αέρα στροβιλιζόμασταν μια εδώ μια εκεί.

Τα παιδιά της απογευματινής βάρδιας των ολοήμερων τμημάτων παρακολουθήσαμε βίντεο με τα βασικότερα χαρακτηριστικά της εποχής και τα συζητήσαμε.

Στη συνέχεια δημιουργήσαμε “Το γλυκό Φθινοπωράκι”,διακοσμημένο με φύλλα που είχαμε μαζέψει και τα φέραμε σχολείο. Αφού ο καθένας έδωσε τα δικά του χαρακτηριστικά στο “Γλυκό Φθινοπωράκι”, διακόσμησε το παντελόνι του, με το αρχικό του γράμμα το Φ. Στολίσαμε τις τάξεις μας φθινοπωρινά.

    

Το φύλλο της κατασκευής σε χαρτί Α3:

Τα παιδιά του ολοήμερου τμήματος 2, παρακολουθήσαμε ένα καταπληκτικό βίντεο για τις ετοιμασίες στη φύση που πραγματοποιούνται κατά την εποχή του Φθινοπώρου. Το συζητήσαμε και ταυτίσαμε τις εικόνες που βλέπαμε με τις γνώσεις μας.

Παρατηρήσαμε την πτώση των φύλλων στα παρακάτω ολιγόλεπτα βίντεο

και παίξαμε ένα παιχνίδι παρατηρητικότητας, εγρήγορσης και ταχύτητας: “Ποιος θα πιάσει το φύλλο που πέφτει”. Σκοπός του παιχνιδιού είναι να πιάσει κάποιο παιδί το φύλλο πριν ακουμπήσει στο πάτωμα.

Τέλος ακούσαμε το παρακάτω τραγούδι και αναπαραγάγαμε τις κινήσεις του.

από κάτω από: Το παιχνίδι, Φθινόπωρο| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Τα βασικά χαρακτηριστικά του Φθινοπώρου- Ο Σεπτέμβρης ποίημα της Ιωάννας Κυρίτση-Τζιώτη- Online παιχνίδι ταξινόμησης, φυλλοβόλο ή αειθαλές δέντρο;Κατασκευή: Φθινοπωρινό δέντρο- Κατασκευή:Το γλυκό Φθινοπωράκι- Κινητικό παιχνίδι: Ποιος θα πιάσει το φύλλο που πέφτει    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Ιστορικό

Πρόσφατα άρθρα

Kατηγορίες

Άδεια Creative Commons

Πιστοποιητικό συμμετοχής σε πρόγραμμα Code Week 2023, Βάνα Μπουλτή

πιστοποιητικό Code Week Βάνα Μπουλτή

πιστοποιητικό Code Week, Ευαγγελίνα Μπακάγια

πιστοποιητικό Code Week Ευαγγελίνα Μπακάγια

Ετικέτα ποιότητας έργου Etwinning 2022

Ετικέτα ποιότητας έργου Etwinning 2022

COP26 badge_ 12ο Νηπιαγωγείο Γλυφάδας

https://www.twinkl.gr/blog/cop26-gallery-ellada

Δίπλωμα συμμετοχής CO26

44

Πιστοποιητικό αριστείας στον προγραμματισμό

4

Translate



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων