Ποίημα του Σεπτέμβρη-Φύλλο εικονογράφησης για το εικονόλεξο του Σεπτέμβρη- Οπτικοποιημένο ποίημα για το γράμμα Φ,φ-Ονοματοκάμπιες-Μαθηματικές έννοιες, μακρύ-κοντό

Σεπ 202122

Τα παιδιά του πρωινού τμήματος 1, σήμερα επεξεργαστήκαμε ακόμα ένα ποίημα για τον Σεπτέμβρη το οποίο και δραματοποιήσαμε.

Αφού τραγουδήσαμε το αγαπημένο μας τραγούδι του Σεπτέμβρη(θα το βρείτε σε παλαιότερη ανάρτησή μας πατώντας εδώ), το εικονογραφήσαμε.

Το φύλλο εργασίας:

Στη συνέχεια, στο πλαίσιο της ενασχόλησής μας με το όνομά μας, φτιάξαμε τις “ονοματο-κάμπιες” της τάξης μας.

Η συζήτηση που έχει προηγηθεί τις προηγούμενες μέρες για τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του Σεπτέμβρη( εδώ, εδώ, εδώ) μας έδωσε την αφορμή να μιλήσουμε για μερικά εισαγωγικά χαρακτηριστικά του φθινοπώρου. Με αφορμή το Φ, φ του φθινοπώρου επεξεργαστήκαμε την ψηφιακή ιστορία “Στον φάρο” και εστιάσαμε στις λέξεις που ξεκινούν από αυτό το γράμμα. Πατήστε στην εικόνα.

Οι μαθητές του πρωινού τμήματος 2 του 12ου Νηπιαγωγείου Γλυφάδας είναι και πάλι εδώ και σήμερα ξεκινήσαμε μαθαίνοντας το όνομα του σχολείου μας. Παρατηρώντας το, ανακαλύψαμε ότι στο όνομα του σχολείου μας κρύβεται ένας αριθμός αλλά και το όνομα της πόλης μας. Το διαβάσαμε από τον διαδραστικό πίνακα και του τραγουδήσαμε το γνωστό πλέον τραγούδι ” Εδώ νηπιαγωγείο” για να ξεκινήσουν τα παιχνίδια της ημέρας. Στο πρώτο αριθμοπαίχνιδο έπρεπε να πατήσουμε στα πλακάκια με τους αριθμούς από το 1 έως το δέκα , πατώντας πάντα με τη σωστή σειρά.

Έπειτα χτίσαμε την αριθμογραμμή μας και σαν γνήσιοι εξερευνητές ανακαλύψαμε πόσα γράμματα έχει το όνομά μας. Με τις καρτέλες βοηθούς μετρήσαμε τα γράμματά μας και τις αφήσαμε στο πλακάκι με τον αντίστοιχο αριθμό. Έτσι μάθαμε ποιος μαθητής της τάξης έχει στο όνομά του τα περισσότερα γράμματα και ποιος τα λιγότερα.

Ώρα για διαγωνισμό συγκέντρωσης και παρατηρητικότητας! Ακούσαμε προσεκτικά το τραγουδάκι “10 καβουράκια” και έπρεπε να εντοπίσουμε ποιοι αριθμοί είναι κρυμμένοι μέσα στη τραγουδοϊστορία.

Οι απόψεις που ακούστηκαν καταγράφηκαν στον διαδραστικό πίνακα και στο τέλος βρήκαμε τον νικητή! Ακολούθησε άσκηση εμπέδωσης όπου χρωματίσαμε τα γράμματα του ονόματός μας και κυκλώσαμε τον αριθμό των γραμμάτων που το απαρτίζουν.

Το φύλλο εργασίας:

Τα παιδιά των ολοήμερων τμημάτων έχοντας κάνει εισαγωγή στις έννοιες μακρύ-κοντό μέσα από το όνομά μας(εδώ προς το τέλος της ανάρτησης) παρακολουθήσαμε βίντεο για τις έννοιες και τα κάναμε online παιχνίδια στο διαδραστικό πίνακα.

 

Οι κυρίες σταματούσαν σε κατάλληλα σημεία τα βίντεο και αναλόγως με τις οδηγίες που ακούγαμε π.χ. κύκλωσε το μακρύ μολύβι, κύκλωσε το κοντό κουπί κλπ εκτελούσαμε τις οδηγίες.

 

Συμπληρώσαμε κι άλλα φύλλα εργασίας για την κατανόηση και την εμπέδωση των εννοιών τα οποία λειτούργησαν και ως μέσα αξιολόγησης και μεταγνώσης.

Για τα φύλλα εργασίας πατήστε πάνω στην εικόνα.

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να συμπληρώσετε online το μαθηματικό φύλλο.

Παρακολουθήσαμε κι ένα μιμητικό βίντεο των εννοιών και με τα χέρια μας δημιουργούσαμε την έννοια μακρύ, κοντό. Τα βίντεο μεταφράστηκαν από τις κυρίες γιατί είναι στην αγγλική γλώσσα.

Στη συνέχεια συμπληρώσαμε άλλες δύο σελίδες του βιβλίου για τ’ όνομά μου(πατήστε εδώ για να το βρείτε στο τέλος της ανάρτησης).

Αφού είδαμε από το διαδίκτυο εικόνες αντικειμένων που ξεκινούν από το αρχικό γράμμα του ονόματός μας,

     

συμπληρώσαμε το επόμενο φύλλο του βιβλίου μας.

Οι σελίδες του βιβλίου για τ’ όνομά μου:

  

Κλείσαμε την ημέρα μας μ’ έναν μύθο του Αισώπου που περιέχει τις έννοιες μακρύ-κοντό αλλά και τις αξίες του σεβασμού και όχι της κοροϊδίας προς το φίλο μας και της αλήθειας και όχι του ψέματος.

από κάτω από: Αρχή σχολικής χρονιάς, Μαθηματικά, το αρχικό γράμμα του ονόματός μου-τ' όνομά μου-ο εαυτός μου, Φθινόπωρο| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ποίημα του Σεπτέμβρη-Φύλλο εικονογράφησης για το εικονόλεξο του Σεπτέμβρη- Οπτικοποιημένο ποίημα για το γράμμα Φ,φ-Ονοματοκάμπιες-Μαθηματικές έννοιες, μακρύ-κοντό    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Ιστορικό

Πρόσφατα άρθρα

Kατηγορίες

Άδεια Creative Commons

Πιστοποιητικό συμμετοχής σε πρόγραμμα Code Week 2023, Βάνα Μπουλτή

πιστοποιητικό Code Week Βάνα Μπουλτή

πιστοποιητικό Code Week, Ευαγγελίνα Μπακάγια

πιστοποιητικό Code Week Ευαγγελίνα Μπακάγια

Ετικέτα ποιότητας έργου Etwinning 2022

Ετικέτα ποιότητας έργου Etwinning 2022

COP26 badge_ 12ο Νηπιαγωγείο Γλυφάδας

https://www.twinkl.gr/blog/cop26-gallery-ellada

Δίπλωμα συμμετοχής CO26

44

Πιστοποιητικό αριστείας στον προγραμματισμό

4

Translate



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων