Ποίημα για το Σεπτέμβριο-Εγώ είμαι εγώ και είμαι μοναδικός-Το αρχικό γράμμα του ονόματός μου και η πρώτη γνωριμία με τ’ όνομά μου- Βιβλίο για τ’ όνομά μου-Τραγούδι για τ’ όνομά μου-Βίντεο για το παιχνιδοτράγουδο «Ψάχνω, ψάχνω το λιοντάρι»-Αγγλικά: Head, Shoulders, Knees and Toes-Φύλλο εργασίας:Hello, Bye

Σεπ 202120

Τα παιδιά του πρωινού τμήματος 1 ξεκινήσαμε σήμερα επαναλαμβάνοντας το τραγούδι του Σεπτέμβρη(θα το βρείτε σε προηγούμενη ανάρτησή μας εδώ). Στη συνέχεια επεξεργαστήκαμε ένα ποίημα για τον Σεπτέμβριο, συζητώντας επιγραμματικά για τα βασικά χαρακτηριστικά του γνωρίσματα και δραματοποιώντας το ποίημα.

     

Σε συνέχεια δραστηριότητας του ολοήμερου τμήματος, επεξεργαστήκαμε το τραγούδι «Υπάρχουν χέρια» το οποίο υπάρχει στη δραστηριότητα του ολοήμερου, συζητώντας με αφορμή κάρτες αναφοράς για τα όμορφα αλλά και στενάχωρα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε με τα χέρια μας.

   

Ασχοληθήκαμε λίγο διεξοδικότερα με το όνομά μας: α. στην αρχή φτιάξαμε τα γλαστράκια των ονομάτων μας και αντιστοιχίσαμε το γλαστράκι με την καρτέλα του ονόματός μας.

Στη συνέχεια, μετρήσαμε τα γράμματα του ονόματός μας, τοποθετώντας πάνω στην καρτέλα μας τόσα ξυλάκια όσα και ο αριθμός των γραμμάτων

  

και ύστερα ομαδοποιήσαμε τα ονόματα που έχουν τον ίδιο αριθμό γραμμάτων και τοποθετήσαμε στην κάθε «ομάδα» τον αντίστοιχο αριθμό.

Τέλος, παίξαμε το παιχνιδοτράγουδο «Ψάχνω, ψάχνω το λιοντάρι». Θα βρείτε τους στίχους του τραγουδιού σε παλαιότερη ανάρτησή μας εδώ.

Τα παιδιά του πρωινού τμήματος 2 ξεκινήσαμε με τραγουδιστή καλημέρα και πρωινή γυμναστική.Κεφάλι ώμοι γόνατα και πόδια μας έλεγε το τραγούδι και εμείς ακολουθήσαμε τις οδηγίες με τον αντίστοιχο ρυθμό.

Με αφορμή το παραπάνω παιχνιδοτράγουδο συζητήσαμε για τις εξωτερικές μας ομοιότητες και διαφορές. Κάπου, κάπως, κάποτε όμως γράφτηκε μια ιστορία για ένα ποντικάκι που δεν του άρεσε ο εαυτός του και ήθελε να αλλάξει. Ακούσαμε και επεξεργαστήκαμε την ιστορία »Εγώ ,ο απίθανος» και μάθαμε ότι δεν μπορούμε να είμαστε όλοι ίδιοι αλλά είμαστε εμείς και είμαστε μοναδικοί!

Τι μας κάνει όμως μοναδικούς; Σίγουρα οι δυνατότητες αλλά και οι αδυναμίες μας. Παίζοντας παντομίμα αποκαλύψαμε στους συμμαθητές μας , σε τι είμαστε πολύ καλοί π.χ. στο ποδήλατο, στο μπαλέτο, στη ζωγραφική είναι κάποιες από τις ωραίες ιδέες που παρουσιάστηκαν.

Τραγουδήσαμε και αγαπήσαμε το τραγούδι »Εγώ είμαι εγώ», το βίντεο του τραγουδιού είναι δημιουργία της κας Βάνας.

Στο τέλος αποτυπώσαμε τις ιδέες μας  και τον εαυτό μας σε χάρτινες μάσκες διπλής όψης , όπου από τη μια πλευρά ζωγραφίσαμε τον χαμογελαστό εαυτό μας και από την άλλη , σε καρδούλα ζωγραφίσαμε τη δραστηριότητα στην οποία είμαστε πολύ ικανά. Οι μάσκες κρεμάστηκαν σε διάφορα σημεία της τάξης , για να μας θυμίζουν ότι είμαστε ΕΜΕΙΣ και είμαστε ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ!

  

Δευτέρα σήμερα και με την κυρία Σοφία, την εκπαιδευτικό των Αγγλικών ακούσαμε και δραματοποιήσαμε δύο τραγουδάκια. Το ένα το ξέραμε από την προηγούμενη φορά «Hello»,πατήστε εδώ για να το παρακολουθήσετε και το άλλο είναι το τραγούδι «Κεφάλι, ώμοι, γόνατα» που υπάρχει παραπάνω στην ανάρτηση, στην αγγλική του εκδοχή.

Στη συνέχεια ζωγραφίσαμε 2 φίλους που χαιρετιόνται: Hello, Bye.

Το φύλλο εργασίας είναι από το βιβλίο Αγγλικών του ΥΠΑΙΘ.

Τα παιδιά των ολοήμερων τμημάτων ξεκινήσαμε τη γνωριμία με το αρχικό γράμμα του ονόματός μας .Μιλήσαμε για τη σημασία του και την αξία του στην επικοινωνία μεταξύ μας. Δηλώνει ποιοι είμαστε και ποιος είναι εγώ, εσύ αυτός. Για τη σημασία του ονόματός μας παίξαμε ένα παιχνίδι με τον κρυμμένο καθρέπτη. Έπρεπε να βρούμε ποιος καθρεπτίζεται σ’ αυτόν. Όλοι βλέπαμε το εγώ μας. Εγώ, εγώ, εγώ. Ποιος είναι ο εγώ; Πες το όνομά σου για να βρούμε το εγώ. Π.χ. εγώ  ο Βασίλης, η Κάλλια.

το υλικό ανάγνωσης και γραφής του Νηπιαγωγείου μας μάθαμε τις αντίστοιχες καρτέλες που το περιέχουν.

  

Παίξαμε παιχνίδι αναγνώρισης του αρχικού μας γράμματος και το ανακαλύπταμε ανάμεσα στα άλλα.

    

Στη συνέχεια μετρήσαμε από πόσα γράμματα αποτελείται το όνομά μας στις καρτέλες ονομάτων μας.

και βρήκαμε το μακρύ όνομα(με τα περισσότερα γράμματα)-Παντελής και το κοντό(με τα λιγότερα)Ζέτα.

  

 

Δημιουργήσαμε με το υλικό κατασκευών  και με τους μαρκαδόρους μας μακριά και κοντά σκουληκάκια.

 

 

Ξεκινήσαμε τις σελίδες του βιβλίου για τ’ όνομά μου(δημιουργία της κας Βάνας) και κάθε μέρα θα συμπληρώνουμε από μία.

    

Το βιβλίο για τ’ όνομά μου.

Βάνα Μπουλτή-Βιβλίο για τ’όνομά μου

Επίσης τραγουδήσαμε υπό το ρυθμό του «Χαρωπά τα δυό μου χέρια τα χτυπώ» το τραγουδάκι για τ’ όνομά μου, δημιουργία της κας Βάνας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Kατηγορίες

TranslateTop
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων