Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος- Ουρά γοργόνας- Δελφίνι, Αστακός- Παραμύθι: “Η μικρή γοργόνα”

Ιούν 20217

Η σημερινή μέρα ήταν αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου. Τα παιδιά του πρωινού τμήματος 1, στην αρχή είπαμε για το τι μας έρχεται στο μυαλό, όταν ακούμε τη λέξη “περιβάλλον” και τι σημαίνει προστατεύω το περιβάλλον. Στη συνέχεια παρακολουθήσαμε και σχολιάσαμε αναλυτικά βίντεο σχετικά με το θέμα.

Σχολιάσαμε πόσα μικρά και απλά πράγματα μπορούμε να κάνουμε για την προστασία του πλανήτη μας.

Ακούσαμε το τραγούδι “Αχ, περιβάλλον μου γλυκό”:

Παρακολουθήσαμε την ιστορία του αγαπημένου μας Τζότζο, του σκαντζόχοιρου σχετικά με την προστασία του πλανήτη. Στο τέλος της ιστορίας του Τζότζο βρίσκονται οι πίνακες αναφοράς που δίνουν μικρές λύσεις για τα προβλήματα του περιβάλλοντος. Πατήστε στην εικόνα.

Ιδιαίτερη αναφορά κάναμε στη σημασία εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας και νερού.

Με αφορμή τις “ψαρένιες” κατασκευές μας της Παρασκευής, ξεκινήσαμε την επεξεργασία του γράμματος Ψ, συμπληρώνοντας σχετικό φύλλο εργασίας. Το φύλλο εργασίας από εδώ.

Τα παιδιά της απογευματινής βάρδιας των ολοήμερων τμημάτων συνεχίσαμε τη γνωριμία μας με τα ζώα της θάλασσας  λαμβάνοντας πληροφορίες  από τον κύριο Σωστό για το αγαπημένο μας δελφίνι και τον παράξενο αστακό. Για περισσότερα βίντεο πατήστε την κατηγορία “Καλοκαίρι” του blog μας.

Έχοντας ήδη ετοιμάσει το βυθό μας με τα κουτιά παπουτσιών και δημητριακών ξεκινήσαμε τη διακόσμησή του με την ουρά της γοργόνας που βουτά σ’ αυτόν.

Η ουρά της γοργόνας:

Και επειδή η γοργόνα πρωτοστάτησε, κάναμε ένα μικρό αφιέρωμα σ’ αυτήν παρακολουθώντας την ιστορία της μικρής γοργόνας του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Συζητήσαμε σχετικά με τις αξίες ζωής που περιέχει καθώς και για το τέλος της.

 

από κάτω από: καλοκαίρι, Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος- Ουρά γοργόνας- Δελφίνι, Αστακός- Παραμύθι: “Η μικρή γοργόνα”    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Ιστορικό

Πρόσφατα άρθρα

Kατηγορίες

Άδεια Creative Commons

Πιστοποιητικό συμμετοχής σε πρόγραμμα Code Week 2023, Βάνα Μπουλτή

πιστοποιητικό Code Week Βάνα Μπουλτή

πιστοποιητικό Code Week, Ευαγγελίνα Μπακάγια

πιστοποιητικό Code Week Ευαγγελίνα Μπακάγια

Ετικέτα ποιότητας έργου Etwinning 2022

Ετικέτα ποιότητας έργου Etwinning 2022

COP26 badge_ 12ο Νηπιαγωγείο Γλυφάδας

https://www.twinkl.gr/blog/cop26-gallery-ellada

Δίπλωμα συμμετοχής CO26

44

Πιστοποιητικό αριστείας στον προγραμματισμό

4

Translate



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων