Παγκόσμια ημέρα Μουσείων …συνέχεια-Τζότζο, ο μικρός σκαντζόχοιρος και η Μελένια η μελισσούλα-Ο κόσμος της μέλισσας- Ο αριθμός 8

Μάι 202118

Στο πλαίσιο του μικρού αφιερώματος στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, επεξεργαστήκαμε 5 από τα πιο γνωστά κυκλαδικά ειδώλια: 1. ο κυνηγός,

2. η μητρότητα,

3. ο αρπιστής,

4. “ο εγείρων πρόποση”

και 5. ο σκεπτόμενος.

Μιλήσαμε για τα χαρακτηριστικά τους γνωρίσματα, προσπαθήσαμε να δικαιολογήσουμε τα ονόματά τους, εντοπίσαμε ομοιότητες και διαφορές. Στη συνέχεια, φιλοτεχνήσαμε το δικό μας ειδώλιο. Το φύλλο εργασίας από εδώ.

Συνεχίσαμε την ιστορία του χωριού των αριθμών και καλωσορίσαμε τον αριθμό 8. Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε.

Στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας “μέλισσα” που επεξεργαζόμαστε αυτές τις μέρες διαβάσαμε δύο ιστορίες των αγαπημένων ηρώων Σταμάτη(πατήστε στην εικόνα)

και Τζότζο σχετικά με τη μέλισσα.Πατήστε στην εικόνα.

Παρακολουθήσαμε σχετικό βίντεο για την κοινωνία των μελισσών και δραματοποιήσαμε τη διαδικασία της επικονίασης.

Τα παιδιά της απογευματινής βάρδιας των ολοήμερων τμημάτων έχοντας ξεκινήσει τη γνωριμία με τον θαυμαστό κόσμο της μέλισσας(εδώ, στο μέσο περίπου της ανάρτησης) παρακολουθήσαμε βίντεο που μας έδωσαν την αφορμή να συζητήσουμε σημαντικές έννοιες που αφορούν την οργανωμένη κοινωνία των μελισσών, όπως π.χ. η άψογη συνεργασία τους στη διεκπεραίωση των εργασιών της κυψέλης, οι απειλές που δέχονται όπως εισβολείς για την κλοπή του μελιού αλλά και η δράση των ανθρώπων στην εξάλειψή τους με την αλόγιστη χρήση των εντομοκτόνων και φυτοφαρμάκων, η φασαρία των πόλεων κλπ.

Παρακολουθήσαμε επίσης βίντεο για τη σημαντικότητα της προστασίας των μελισσών και για το πόσο χρήσιμες είναι εξασκώντας τη μνήμη μας στις καινούριες γνώσεις που προσλάβαμε εχθές.

 

Χρησιμοποιώντας τέμπερες και τη μελισσούλα από το krokotak δημιουργήσαμε τα ξεχωριστά λιβάδια μας με τα εκλεκτά λουλούδια από τα οποία οι μελισσούλες μας παίρνουν τα πρώτα υλικά για την κατασκευή του μελιού: νέκταρ και γύρη.

  

Η μελισσούλα:

Βοηθήσαμε τη μέλισσά μας να βρει την κυψέλη της ακολουθώντας τα Μμ.

Το φύλλο εργασίας από εδώ:

 

από κάτω από: Ζώα-έντομα, Παγκόσμια ημέρα Μουσείων| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Παγκόσμια ημέρα Μουσείων …συνέχεια-Τζότζο, ο μικρός σκαντζόχοιρος και η Μελένια η μελισσούλα-Ο κόσμος της μέλισσας- Ο αριθμός 8    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Ιστορικό

Πρόσφατα άρθρα

Kατηγορίες

Άδεια Creative Commons

Πιστοποιητικό συμμετοχής σε πρόγραμμα Code Week 2023, Βάνα Μπουλτή

πιστοποιητικό Code Week Βάνα Μπουλτή

πιστοποιητικό Code Week, Ευαγγελίνα Μπακάγια

πιστοποιητικό Code Week Ευαγγελίνα Μπακάγια

Ετικέτα ποιότητας έργου Etwinning 2022

Ετικέτα ποιότητας έργου Etwinning 2022

COP26 badge_ 12ο Νηπιαγωγείο Γλυφάδας

https://www.twinkl.gr/blog/cop26-gallery-ellada

Δίπλωμα συμμετοχής CO26

44

Πιστοποιητικό αριστείας στον προγραμματισμό

4

Translate



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων