Τζότζο, ο μικρός σκαντζόχοιρος και η Τότα η κότα ,Χρωματιστά πασχαλινά αβγά…συνέχεια- Το αβγό που δεν ήθελε να γίνει κοτόπουλο-Πασχαλινό βίντεο με πρωταγωνίστρια μια μύγα,Happy Easter –Happy Easter, One Minute Fly- Η γκρινιάρα πασχαλίτσα

Απρ 202115

Έχοντας επεξεργαστεί την ιστορία του Τζότζου, του μικρού σκαντζόχοιρου με την Τότα την κότα καθώς και τις ετοιμασίες  του λαγού με τα χρωματιστά πασχαλινά αβγά που αποστολή του είναι να τα κρύψει καλά στον κήπο(εδώ), παρακολουθήσαμε την εκκόλαψη των αβγών και τη μαμά κότα. Είπαμε ότι τα κοτοπουλάκια και τ’ αβγά αποτελούν στοιχεία της γιορτής του Πάσχα.

Ακούσαμε τραγούδι για την κότα και τον κόκορα.

Μέσα από την παρουσίαση της ιστορίας του Τζότζου μάθαμε να σχεδιάζουμε κότα και κοτόπουλο και από την παρουσίαση του λαγού με τα πασχαλινά αβγά πήραμε ιδέες για τη διακόσμησή τους. Γράψαμε και τον τίτλο της εργασίας μας: Κότα, κοτόπουλο, πασχαλινά αβγά.

Οι δημιουργίες μας:

     

Παρακολουθήσαμε το χιουμουριστικό πασχαλινό βίντεο με πρωταγωνίστρια μια μύγα και παίξαμε τα online παιχνίδια του. Πατήστε στην εικόνα.

Παρακολουθήσαμε το παραμύθι «Το αβγό που δεν ήθελε να γίνει κοτόπουλο».

Μέσα από την παρακάτω παρουσίαση κάναμε επανάληψη στα έντομα τα οποία γνωρίσαμε προηγούμενες μέρες(μπορείτε να δείτε δραστηριότητες εδώ). Πατήστε στην εικόνα.

Διαβάσαμε την ιστορία της γκρινιάρας πασχαλίτσας. Πατήστε στην εικόνα.

Γνωρίσαμε την άνοιξη μέσα από το σώμα μας με τις οδηγίες του παρακάτω τροχού. Πατήστε στην εικόνα.

Αφήστε μια απάντηση

Kατηγορίες

TranslateTop
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων