Χιονονιφάδες-Ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης για το τέλος του χειμώνα-Αρκτική αλεπού

Φεβ 202117

Ξεκινήσαμε το μάθημά μας με τις χιονονιφάδες που είχαμε την τύχη να δούμε εχθές στην πόλη μας και είχαμε συζητήσει τη Δευτέρα. Επεξεργαστήκαμε την παρακάτω παρουσίαση της Λίνας Κυνηγοπούλου και γνωρίσαμε τον «Κύριο Χιονονιφάδα» το φωτογράφο που μας χάρισε τις φωτογραφίες των διαφορετικών σχεδίων των χιονονιφάδων.

Η κυρία Τάνια δημιούργησε το ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης μέχρι το τέλος του μήνα Φεβρουαρίου που σηματοδοτεί και το τέλος της εποχής του χειμώνα. Παρακολουθήσαμε τις εκπλήξεις των τριών πρώτων ημερών. Πατήστε πάνω στην εικόνα για να μεταφερθείτε στο ημερολόγιο.

Τα βίντεο που είδαμε.

 

 

Γνωρίσαμε τον κόσμο της αρκτικής αλεπούς μέσα από ένα σύντομο βίντεο της Ertflix. Πατήστε πάνω στην εικόνα.

Παρακολουθήσαμε την ιστορία της μικρής αλεπούς και παίξαμε παιχνίδι παρατηρητικότητας και κατανόησης μέσω ερωτήσεων .

Γίναμε πολικά ζωάκια εκτελώντας ανάλογες κινήσεις μέσα από τους τροχούς.

Τραγουδήσαμε το τραγούδι για τα πολικά ζωάκια στο ρυθμό του «Αααα…αρχίζει η παγωνιά». Πατήστε στην εικόνα για να μεταβείτε στους στίχους του τραγουδιού.

Συμπληρώσαμε μαθηματικό φύλλο εργασίας με πιγκουινάκια σε πίνακες ζωγραφικής.

Βρήκαμε λέξεις που αρχίσουν από τη φωνούλα Α.α όπως αρκτική αλεπού. Παίξαμε κι ένα γνώριμο διαδικτυακό παιχνίδι καθώς το έχουμε κάνει στην τάξη μας-στη μέση της ανάρτησης θα το βρείτε.

Διαβάσαμε, όσοι δεν προλάβαμε την Δευτέρα, το παραμύθι με λέξεις που αρχίζουν από το γράμμα Π ,π, «Η περιπέτεια της Πηνελόπης»-θα το βρείτε στο τέλος της ανάρτησης.

 

Αφήστε μια απάντηση

Kατηγορίες

TranslateTop
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων