Άγιος Βαλεντίνος, γιορτή αγάπης-Το δέντρο που έδινε

Φεβ 202112

Την Κυριακή  14 Φεβρουαρίου γιορτάζεται ο Άγιος Βαλεντίνος. Τ ‘όνομά του έχει συνδεθεί  με τη γιορτή της αγάπης και των απανταχού ερωτευμένων. Έτσι κι εμείς δράττοντας την ευκαιρία αφιερώσαμε το μάθημά μας στην αγάπη, ένα από τα εντονότερα συναισθήματα στη ζωή του ανθρώπου από τη στιγμή της γέννησής του.

Γνωρίσαμε μέσα από ένα βίντεο την ιστορία του Αγίου Βαλεντίνου και την έναρξη του συσχετισμού του ονόματός του με την αγάπη.

Φτιάξαμε δύο κατασκευές αγάπης.

1)Μια καρδιά που εξωτερικά τη διακοσμήσαμε με πολλές χρωματιστές γραμμές γιατί η αγάπη είναι πολύχρωμη και εσωτερικά ζωγραφίσαμε αυτόν που μας έρχεται πρώτος στο νου γράφοντας και λόγια αγάπης.Π.χ.

  

2)Κόψαμε καρδιές που η κάθε μία είχε από ένα γράμμα της λέξης ΑΓΑΠΗ.Online μέσω του διαμοιρασμού της πλατφόρμας Webex βάλαμε τα γράμματα στη σειρά και με τα κεφαλαία και με τα πεζά.

  

Με τη σωστή σειρά τα κολλήσαμε σ’ ένα χαρτί Α4 και είτε ζωγραφίσαμε εικόνες αγάπης είτε σχεδιάσαμε σε λευκό χαρτί την παλάμη μας που κρατά μία καρδιά, την κόψαμε και την κολλήσαμε  κάτω από τα γράμματα της λέξης «ΑΓΑΠΗ». Στη συνέχεια γράψαμε και με τα πεζά γράμματα τη λέξη «αγάπη». Π.χ.

Παρακολουθήσαμε το βίντεο του παραμυθιού «Το δέντρο που έδινε», ιστορία ανιδιοτελούς αγάπης με πολλά μηνύματα προς σκέψη.

Συμπληρώσαμε ένα σχετικό φύλλο εργασίας από εδώ:

 

Παρακολουθήσαμε βίντεο για την παντοτινή αγάπη, για την αγάπη που δεν έχει ηλικία.

 

Επεξεργαστήκαμε  το παιχνιδοτράγουδο με τα 10 πιγκουινάκια. Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε την παρουσίαση από την κα Τάνια.

Ολοκληρώσαμε τα φύλλα εργασίας (από εδώ και εδώ, τροποποιημένο όμως)από το πακέτο που είχαμε πάρει από το σχολείο μας.

    

 

Αφήστε μια απάντηση

Kατηγορίες

TranslateTop
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων