Ποίημα «Χειμώνας»-Online παιχνίδια για το χειμώνα και τη χειμερία νάρκη-Κατασκευή παρουσίασης ζώων σε χειμερία νάρκη-«Καφέ αρκούδα τι βλέπεις;» του Erick Carle

Ιαν 202127

Τα παιδιά του πρωινού τμήματος 1, ξεκινήσαμε με την επεξεργασία του ποιήματος «Χειμώνας» (της Μάρως Λοΐζου).

Αξιοποιώντας το παζλ του χειμώνα, φτιάξαμε με κινήσεις και στάσεις του σώματος τα στιγμιότυπα των εικόνων του παζλ, ανασυνθέτοντάς το βιωματικά.

Στη συνέχεια, παίξαμε με μερικά online παιχνίδια σχετικά με τον χειμώνα:

α. φτιάξαμε τον δικό μας χιονάνθρωπο διαλέγοντας τι θα του βάλουμε. Πατήστε πάνω στην παρακάτω εικόνα για να ντύσετε το χιονάνθρωπο.

β. απαντήσαμε στις ερωτήσεις του κουίζ σχετικά με τον χειμώνα. Πατήστε πάνω στην παρακάτω εικόνα για να παίξετε.

Θυμηθήκαμε λίγο τις λέξεις που είχαμε επεξεργαστεί στο πλαίσιο της φωνολογικής ενημερότητας για το γράμμα Γ παίζοντας το παιχνίδι των ερωτήσεων με λέξεις που ξεκινούν από αυτό το γράμμα, αξιοποιώντας έναν τροχό.

Στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας «Χειμερία Νάρκη» είδαμε μία ακόμα παρουσίαση με αντιπροσωπευτικές εικόνες-πατήστε στην παρακάτω εικόνα να τη δείτε

και παίξαμε δύο παιχνίδια, το ένα κινητικό, το οποίο μας έδωσε τη δυνατότητα να μιμηθούμε ζωάκια. Πατήστε στις ανάλογες εικόνες.

Διαβάσαμε το παραμύθι «Ο χορός της νύχτας», που μας έφερε η Βασιλική, με ήρωα ένα αρκουδάκι.

Συμπληρώσαμε δύο φύλλα εργασίας: το ένα για το γράμμα Γ

 (από εδώ)

και το άλλο για τον αριθμό 3.

 (από εδώ, στο τέλος της ανάρτησης)

Τέλος, παίξαμε και ένα παιχνίδι με αινίγματα για τα ζώα σε χειμερία νάρκη. Τα πήγαμε θαυμάσια.

Τα παιδιά της απογευματινής βάρδιας των ολοήμερων τμημάτων στα πλαίσια της ανάπτυξης της θεματικής για τη χειμερία νάρκη(εδώ και εδώ) δημιουργήσαμε έναν πίνακα παρουσίασης μερικών ζώων που πέφτουν σε χειμερία νάρκη.

Οι πίνακες μας:

Παρακολουθήσαμε το επεισόδιο του Μαγικού κόσμου της Disney για τη χελώνα και γνωρίσαμε πολλά θαυμαστά για τον κόσμο της.

Τα παιδιά του ολοήμερου τμήματος 2 παρακολουθήσαμε την ιστορία του Erick Carl «Καφέ αρκούδα, τι βλέπεις ;»,η ιστορία είναι στα αγγλικά και εξασκήσαμε τη μνήμη μας με ποια σειρά εμφανίζονται οι εικόνες.

Παίξαμε στο διαδραστικό πίνακα παιχνίδια για την ιστορία. Για να παίξετε πατήστε πάνω στις εικόνες.

 

Συνεχίσαμε τα παιχνίδια με θέμα τη χειμερία νάρκη και αξιοποιήσαμε τις γνώσεις μας.

Πατήστε τις εικόνες για να παίξετε.

 

Αξιοποιήσαμε ένα φύλλο εργασίας(από παλαιότερη σχετική μας ανάρτηση) για τα ζώα και τις φωλιές που ετοιμάζουν για τη χειμερία νάρκη.

Το συμπληρώσαμε διαδραστικά.

από κάτω από: Το παιχνίδι, Χειμερία νάρκη| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ποίημα «Χειμώνας»-Online παιχνίδια για το χειμώνα και τη χειμερία νάρκη-Κατασκευή παρουσίασης ζώων σε χειμερία νάρκη-«Καφέ αρκούδα τι βλέπεις;» του Erick Carle    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Kατηγορίες

Βάνα Μπουλτή

COP26 badge_ 12ο Νηπιαγωγείο Γλυφάδας

https://www.twinkl.gr/blog/cop26-gallery-ellada

Δίπλωμα συμμετοχής CO26

44

TranslateTop
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων