Ζώα σε χειμερία νάρκη-Η αρκούδα συνεχίζει να ροχαλίζει-Σκαντζόχοιρος-Τα δώρα του σκαντζόχοιρου

Ιαν 202125

Στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας «Ζώα σε χειμερία νάρκη» που θα επεξεργαστούμε αυτήν την εβδομάδα, παρακολουθήσαμε (με μετάφραση) το παραμύθι «Η αρκούδα συνεχίζει να ροχαλίζει».

Επεξεργαστήκαμε το παραμύθι «Τα δώρα του σκαντζόχοιρου» που μας έδωσε τη δυνατότητα να γνωρίσουμε αρκετά ζώα που κοιμούνται τον χειμώνα. Πατήστε πάνω στην εικόνα για να διαβάσετε το παραμύθι, ηλεκτρονικής επεξεργασίας της κας Τάνιας.

Παρακολουθήσαμε και συζητήσαμε μία αναλυτική παρουσίαση για τα ζώα που πέφτουν σε χειμερία νάρκη και είδαμε ένα ακόμα σχετικό βίντεο -δημιουργία της κυρίας Βάνας.

Φτιάξαμε και έναν σκαντζόχοιρο να είναι έτοιμος να πέσει για…ύπνο. Το αδερφάκι του θα έρθει στην…παρέα μας μ’ άλλη κατασκευή από το απογευματινό τμήμα.

Συμπληρώσαμε φύλλο εργασίας αρίθμησης με ζωάκια που κοιμούνται τον χειμώνα και

παίξαμε ένα σχετικό παιχνίδι online.

Επειδή οι τροχοί κίνησης μας αρέσουν πάρα πολύ, παίξαμε και μ’ έναν ακόμα τροχό που μας έδωσε τη δυνατότητα να θυμηθούμε λέξεις από το Χ του χειμώνα, να χορέψουμε και να κινηθούμε.

Τα παιδιά της απογευματινής βάρδιας των ολοήμερων τμημάτων συνεχίσαμε τη συζήτηση για τα ζώα που πέφτουν σε χειμερία νάρκη, επεξεργαστήκαμε το υλικό των παρακάτω παρουσιάσεων slideshare και μάθαμε την προετοιμασία που κάνουν τα ζώα πριν πέσουν στη νάρκη. Γνωρίσαμε πού φτιάχνουν τις ζεστές και ασφαλείς φωλιές τους το καθένα χωριστά. Εντυπωσιαστήκαμε στο άκουσμα ότι και οι πολικές αρκούδες???? πέφτουν σε χειμερία νάρκη όταν ετοιμάζονται να γεννήσουν τα μικρά τους.

 

Συνεχίσαμε επίσης τη γνωριμία με τον αξιολάτρευτο σκαντζόχοιρο που όταν τρομάζει ή αμύνεται γίνεται μια αγκαθωτή μπάλα. Αντλήσαμε υλικό από προηγούμενη σχετική  ανάρτησή μας εδώ .

Ακούσαμε το τραγούδι  «Τα ζωάκια του χειμώνα(χειμερία νάρκη)» τ’ οποίο θα τραγουδάμε αυτήν την περίοδο.

Τέλος δημιουργήσαμε ελεύθερα τον δικό μας σκαντζόχοιρο με τα πολύχρωμα αγκάθια .

       

Οι πολύχρωμοι σκαντζόχοιροί μας:

  

από κάτω από: Χειμερία νάρκη| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ζώα σε χειμερία νάρκη-Η αρκούδα συνεχίζει να ροχαλίζει-Σκαντζόχοιρος-Τα δώρα του σκαντζόχοιρου    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Πιστοποιητικό αριστείας στον προγραμματισμό

4

Αρχείο

Kατηγορίες

Βάνα Μπουλτή

COP26 badge_ 12ο Νηπιαγωγείο Γλυφάδας

https://www.twinkl.gr/blog/cop26-gallery-ellada

Δίπλωμα συμμετοχής CO26

44

Βάνα Μπουλτή

TranslateTop
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων