Άγιος Βασίλης-Γράμμα στον Άγιο Βασίλη-Άγιε Βασίλη ξέχασες τον σκούφο σου-Παιχνίδια για το παραμύθι-Βίντεο «Ο Χιονάνθρωπος»-Παιχνίδια για τον Χιονάνθρωπο

Δεκ 202011

Η έκπληξη σήμερα στο ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης ήταν ένα σύντομο  βιντεάκι μ’ έναν χιονάνθρωπο και τη φιλία που απέκτησε μ’ ένα κοριτσάκι.

Παίξαμε και τα συνοδευτικά παιχνίδια του, δημιουργία της κας Τάνιας. Πατήστε πάνω στην εικόνα.

Η μέρα αφιερώθηκε στον γλυκό και αγαπημένο μικρών και μεγάλων Άγιο Βασίλη. Προσπαθήσαμε να βρούμε την ηλικία του, τι κάνει ολόκληρη τη χρονιά, τι ρούχα φορά και γιατί, πού μένει, πού πηγαίνει διακοπές και τι φορά κατά τη διάρκειά τους. Αξιοποιήσαμε το υλικό μιας υπέροχης διαδραστικής παρουσίασης αφιερωμένης στον Άγιο Βασίλη και μέσα από τα προτεινόμενα βίντεο απολαύσαμε το ταξίδι στο χωριό του, τη βόλτα με του τάρανδους και τις εικόνες με το χιονισμένο τοπίο.

 

Ακούσαμε και τραγουδήσαμε το τραγούδι «Ο Αη Βασίλης πάλι θα ‘ρθει».

Παρακολουθήσαμε την αφήγηση του παραμυθιού του Αντώνη Παπαθεοδούλου,»Άγιε Βασίλη ξέχασες τον σκούφο σου». Το παραμύθι αφηγείται ο ίδιος ο συγγραφέας και μ’ένα κομμάτι κόκκινο χαρτόνι, με την τεχνική οριγκάμι, φτιάχνει τις εικόνες του παραμυθιού.

Απαντήσαμε και τις ερωτήσεις της διδακτικής αξιοποίησης πάνω σε αυτό, δημιουργία της κας Τάνιας.

Γράψαμε γράμμα στον Άγιο Βασίλη(από εδώ και εδώ) και με ρολό υγείας τον κατασκευάσαμε.

   

Τέλος κλείσαμε το μάθημά μας δραματοποιώντας το τραγουδοποίημα του Αη-Βασίλη από τη χθεσινή μας ανάρτηση(στη μέση περίπου).

Αφήστε μια απάντηση

Kατηγορίες

TranslateTop
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων