Παραμύθι: Το έλατο-Τα παιχνίδια για το παραμύθι-Χριστουγεννιάτικο βίντεο: Τι θα ήταν τα Χριστούγεννα χωρίς αγάπη;

Δεκ 20209

Ολοκληρώσαμε την ταινία της Άγιας Νύχτας που ξεκινήσαμε από χθες.

Είπαμε με τη σειρά ποια εικόνα μας έρχεται στο νου όταν ακούμε τη λέξη «Χριστούγεννα». Οι απαντήσεις πολλές: η γέννηση του Χριστού, το χριστουγεννιάτικο έλατο, τα πολύχρωμα φωτάκια, τα στολίδια, ο Αη-Βασίλης. Συμφωνήσαμε να κρατήσουμε την εικόνα του χριστουγεννιάτικου έλατου και κάναμε μια περιήγηση σε παρουσίαση  με χριστουγεννιάτικα έλατα που στολίζουν πλατείες, καταστήματα, εμπορικά κέντρα με παράξενα στολίδια, με διαφορετικά υλικά κατασκευής από τα γνωστά(π.χ. με τουβλάκια lego,με ανθρώπους, με μπουκάλια μπύρας, με γυάλινους σωλήνες, με σοκολάτα και ζάχαρη άχνη).Πατήστε στην εικόνα.

Γνωρίζουμε ότι μετά τις γιορτές το χριστουγεννιάτικο δέντρο δεν παραμένει στη θέση του στο σαλόνι, ούτε κρατά τα στολίδια του. Στην καλύτερη περίπτωση φυλάσσεται στην αποθήκη μας μέχρι τα επόμενα Χριστούγεννα. Με αφορμή αυτή τη γνώση παρακολουθήσαμε σε βίντεο την ιστορία του μικρού έλατου. Πατήστε πάνω στην εικόνα για να το δείτε.

Παίξαμε και τα παιχνίδια για το παραμύθι, δημιουργία της κας Βάνα. Πατήστε πάνω στις εικόνες.

     

Ακούσαμε το τραγούδι, Έρχονται τα Χριστούγεννα.

Ζωγραφίσαμε ο καθένας  το δικό του δέντρο και το στολίσαμε με παράξενα στολίδια: ο ένας με μπαλόνια, άλλος με ζελεδάκια, με γλειφιτζούρια, με τουβλάκια, με lego,με καρδιές ,με πεταλούδες, με χιονάνθρωπους, με αγγελάκια, με κουνελάκια και αρκουδάκια, με δώρα, με προσωπάκια και ανθρωπάκια…. Γράψαμε και τον τίτλο της εργασίας: «Το δικό μου έλατο» και «Το έλατό μου».

Είδαμε το βιντεάκι με τον σκαντζόχοιρο, Τι θα ήταν τα Χριστούγεννα χωρίς αγάπη; (που είναι στο ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης στον αριθμό 9) και

ασχοληθήκαμε με τη συνοδευτική παρουσίαση, δημιουργία της κας Τάνιας. Πατήστε πάνω στην εικόνα για την παρουσίαση.

 

Κάναμε την κατασκευή με το δέντρο των σχημάτων και τον τροχό. Γυρίζαμε τον τροχό, σχεδιάζαμε το δέντρο που είχαμε χωρίσει σε 5 τμήματα ανάλογα με το σχήμα που μας έδειχνε ο τροχός και μετά χρωματίσαμε και το φόντο.

Τέλος είδαμε την παρουσίαση με τις χριστουγεννιάτικες ιστορίες και φτιάξαμε το πριν και το μετά.

 

Αφήστε μια απάντηση

Kατηγορίες

TranslateTop
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων