Η ιστορία της γέννησης του Χριστού-Φάτνη-Πίνακες ζωγραφικής για τη γέννηση του Χριστού

Δεκ 20207

Σήμερα ξεκινήσαμε τη συζήτηση γύρω από τη γιορτή των Χριστουγέννων. Τι γιορτάζουμε;(τη γέννηση του Χριστού),Ποια ήταν η μητέρα και ο πατέρας του Ιησού Χριστού;(η Μαρία-Παναγία και ο Θεός),πού γεννήθηκε ο Χριστούλης;(σ’έναν στάβλο),ποιο ήταν το κρεβατάκι του;(η φάτνη),τι έλαμψε στον ουρανό μόλις γεννήθηκε ο Χριστός;(το φωτεινό αστέρι),ποιοι το ακολούθησαν για να τον συναντήσουν;(οι 3 Μάγοι),τι ήταν οι 3 Μάγοι;(Επιστήμονες αστρονόμοι)κλπ

Παρακολουθήσαμε τ’ ολιγόλεπτο βίντεο από την παρουσίαση της κας Τάνιας για τη θεματική των Χριστουγέννων(4η δραστηριότητα).

Παίξαμε σχετικό παιχνίδι για την ιστορία της γέννησης:

Κατασκευάσαμε τις δικές μας «φάτνες», αναγνωρίσαμε τα γράμματα που συνθέτουν τη λέξη «φάτνη» και γράψαμε τον τίτλο της εργασίας μας.

Ακούσαμε τα κάλαντα των Χριστουγέννων:

Παρατηρήσαμε στην παρουσίαση της συναδέλφου Ευαγγελίας Ταούλα τους πίνακες ζωγραφικής για τη γέννηση του Χριστού και απαντήσαμε στις ερωτήσεις πάνω σ’αυτούς. Πατήστε στην εικόνα για να δείτε την παρουσίαση.

Και το τραγούδι «Τίγκι τίγκι τα κουδούνια»:

Παρακολουθήσαμε την ιστορία με το μπισκοτοανθρωπάκι (και στις δύο εκδοχές) που ήταν στο ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης,

και κλείσαμε με το βιντεάκι με το εργαστήρι του Αη-Βασίλη που ήταν η σημερινή έκπληξη του αριθμού 7 στο ημερολόγιο της αντίστροφης μέτρησης.

 

Αφήστε μια απάντηση

Kατηγορίες

TranslateTop
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων