Δεκέμβριος-Καλώς ήρθες χειμώνα-Παιχνίδια για το χειμώνα-Παραμύθι “Χιονίζει”!!!

Δεκ 20201

Σήμερα καλωσορίσαμε το μήνα Δεκέμβριο και μαζί του την εποχή του χειμώνα. Μιλήσαμε για τα χαρακτηριστικά της εποχής σε σχέση με τον καιρό, την ένδυση, τη θερμοκρασία, τις γιορτές μέσα από τραγούδια, βίντεο, φύλλα εργασίας, πίνακες ζωγραφικής και online παιχνίδια.

Παρακολουθήσαμε τους πίνακες της συγκεκριμένης παρουσίασης, της Ευαγγελίας Ταούλα και απαντήσαμε στις ερωτήσεις που δίνονται.

Ανοίξαμε την πρώτη μέρα του ημερολογίου αντίστροφης μέτρησης ,δημιουργία της κας Τάνιας που είχε έκπληξη το άκουσμα του τραγουδιού του Δεκέμβρη.Το ακούσαμε ηχητικά και παρακολουθήσαμε το εικονόλεξό του από την παρουσίαση της κας Τάνιας στη μέση περίπου . Πατήστε τις εικόνες.

  

Κάναμε  την ακροστιχίδα του Δεκέμβρη (6η δραστηριότητα), μετά τα γλωσσικά παιχνίδια (7η δραστηριότητα) και τα 3 φύλλα εργασίας της 10ης δραστηριότητας.

Παίξαμε και τα κινητικά παιχνίδια που ξεκινήσαμε εχθές.

Γνωρίσαμε τ’αρχικό γράμμα της λέξης χειμώνας. Το “γράψαμε” με τα δάχτυλά μας, με τα χέρια μας και με τα πόδια μας. Συμπληρώσαμε, online με την εφαρμογή annotate της Webex,φύλλα εργασίας για τα γράμματα που συνθέτουν τη λέξη χειμώνας. Τα βρήκαμε με τη σειρά, τα μετρήσαμε και είναι 8 και τα γράψαμε ολοκληρώνοντας τη λέξη χειμώνας.

Τα φύλλα εργασίας:

Τροποποιημένο για της ανάγκες του μαθήματος από εδώ:

Από εδώ:

Παίξαμε διαδικτυακά παιχνίδια για τα χαρακτηριστικά του χειμώνα:

δημιουργία της κας Βάνας

Panaioan

Sofroniou

Παρακολουθήσαμε βίντεο για την εποχή του χειμώνα που με απλά και κατανοητά λόγια περιέχει όλα όσα συζητήσαμε.

Ακούσαμε και είδαμε το παραμύθι του Eric Carl “Χιονίζει”.

Εργασίες που έλαβαν χώρα:

1)Αρχίσαμε να δημιουργούμε το δικό μας ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης μέχρι τα Χριστούγεννα. Κάθε μέρα θα σβήνουμε ένα κύκλο με τον ανάλογο αριθμό και θα μετράμε πόσες μέρες μας απομένουν μέχρι τη γιορτή. Παρακάτω δίνεται ένα δείγμα:

2)Με τα λευκά χαρτιά μας κόψαμε 2 ορθογώνιες γραμμές, τις ενώσαμε, σχηματίσαμε το γράμμα Χ του χειμώνα και το κολλήσαμε σε μια λευκή κόλλα Α4.Το διακοσμήσαμε με πολλά μικρά χρωματιστά χ. Στο άσπρο μέρος της κόλλας γύρω από το γράμμα ζωγραφίσαμε  εικόνες που ξεκινούν από χ.

από κάτω από: Το παιχνίδι, Χειμώνας| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Δεκέμβριος-Καλώς ήρθες χειμώνα-Παιχνίδια για το χειμώνα-Παραμύθι “Χιονίζει”!!!    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Ιστορικό

Πρόσφατα άρθρα

Kατηγορίες

Άδεια Creative Commons

Πιστοποιητικό συμμετοχής σε πρόγραμμα Code Week 2023, Βάνα Μπουλτή

πιστοποιητικό Code Week Βάνα Μπουλτή

πιστοποιητικό Code Week, Ευαγγελίνα Μπακάγια

πιστοποιητικό Code Week Ευαγγελίνα Μπακάγια

Ετικέτα ποιότητας έργου Etwinning 2022

Ετικέτα ποιότητας έργου Etwinning 2022

COP26 badge_ 12ο Νηπιαγωγείο Γλυφάδας

https://www.twinkl.gr/blog/cop26-gallery-ellada

Δίπλωμα συμμετοχής CO26

44

Πιστοποιητικό αριστείας στον προγραμματισμό

4

Translate



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων