20 Νοεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων των Παιδιών

Νοέ 202020

Σήμερα 20 Νοεμβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων των Παιδιών και σε αυτήν αφιερώσαμε το μάθημά μας. Ερευνήσαμε εάν γνωρίζουμε κάποια από αυτά, τα ονομάσαμε και τα συνδέσαμε με τις ανάλογες συνθήκες: Δικαίωμα στη ζωή, στην οικογένεια, στη στέγη, στην προστασία, στην ασφάλεια, στην υγεία, στο φαγητό, στο καθαρό νερό, στην ελευθερία, στην ελευθερία λόγου και γνώμης, στο παιχνίδι, στην εκπαίδευση, στο παιχνίδι, στην ειρήνη.

Παρακολουθήσαμε δύο παρόμοια βίντεο που περιγράφουν τα δικαιώματα και τ’ αναγνωρίσαμε.

Παρακολουθήσαμε παρουσίαση slideshare δημιουργία της κας Τάνιας. Πατήστε πάνω στην εικόνα να τη δείτε.

Διαβάσαμε παραμύθια για τα δικαιώματα:

Για να διαβάσετε ολόκληρο το παραμύθι του Δικαιωματούλη στην εφαρμογή storyjumber θα πρέπει να κάνετε δωρεάν εγγραφή με τον κωδικό της Google που διαθέτετε.

Από το blog της Τάνιας:

Από το blog Δημιουργίες από καρδιάς:

Συζητήσαμε πάνω σε καρτέλες για τα δικαιώματα εστιάζοντας σε μερικά βασικά, όπως τροφή, νερό, ασφάλεια, παιχνίδι, οικογένεια, ρούχα, ειρήνη, ελευθερία αναγνωρίζοντας και το αρχικό τους γράμμα.

Συμπληρώσαμε  online φύλλο εργασίας συνδέοντας την εικόνα των δικαιωμάτων με τη σωστή λέξη. Οι καρτέλες τροποποιήθηκαν και είναι από τα Σμαράγδια και ρουμπίνια:

Το φύλλο εργασίας:

 

Παίξαμε κάποια από τα παιχνίδια για τα δικαιώματα των παιδιών, δημιουργία της κας Τάνιας:

Συνδέσαμε το γράμμα Δ,δ και με τη λέξη Δικαίωμα, δικαίωμα όπως κάναμε κι εχθές με τις λέξεις Δημοκρατία, δημοκρατία και Δικτατορία, δικτατορία. Μάλιστα το μεταμορφώσαμε και online και στο χαρτί μας, φτιάχνοντας καπέλο, χριστουγεννιάτικο δέντρο, σκεπή σπιτιού, αυτάκια γάτας. Επίσης ελεύθερα στο χαρτί μας ζωγραφίσαμε ένα μπαλόνι και μέσα του απεικονίσαμε όποιο δικαίωμα μας άρεσε περισσότερο. Τις δουλειές μας μπορείτε να τις δείτε στο padlet μας.

Τελειώσαμε μ’ένα τραγούδι «Το σαλιγκάρι» που μεταφορικά συνδέεται με τα δικαιώματα. Ήρωάς του το αργό σαλιγκάρι που έχει όμως και αυτό δικαίωμα στη ζωή, στην αγάπη και στη διασκέδαση!!!

Αφήστε μια απάντηση

Kατηγορίες

TranslateTop
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων