Ελιά,On line παιχνίδια για το τραγούδι «Ντίλι,ντίλι» και Παρθενώνας

Νοέ 202011

Συνεχίζοντας, τα παιδιά του πρωινού τμήματος 1, την επεξεργασία της θεματικής ενότητας «ελιά» διαβάσαμε το παραμύθι «Η Ελιά» και στη συνέχεια απαντήσαμε σε ερωτήσεις σχετικά με το παραμύθι.

Μετά, παίξαμε μερικά online παιχνίδια για το παραδοσιακό τραγούδι «Ντίλι, ντίλι το καντήλι». Πατήστε πάνω στην εικόνα για να τα παίξετε.

Ύστερα, διαβάσαμε το ποίημα της φωνούλας Ε,ε και διακρίναμε τις λέξεις που ξεκινούν από τον ήχο «ε».

Στη συνέχεια, παρακολουθήσαμε το βίντεο από τη σειρά Ένα γράμμα, μια ιστορία για τον ερωτευμένο ελέφαντα.

Κατόπιν, επεξεργαστήκαμε το έργο «Γυναίκες που μαζεύουν ελιές» του Βίνσεντ Βαν Γκογκ,ο πίνακας από εδώ

και δουλεύοντας ομαδικά δημιουργήσαμε τον δικό μας πίνακα.

Μετά το διάλειμμα, επεξεργαστήκαμε φύλλο εργασίας για την αναγνώριση του γράμματος Ε,ε και εικονογραφήσαμε το ποίημα του Ε,ε.

Τα παιδιά του πρωινού τμήματος 2 είδαμε αληθινά κλαδιά ελιάς με ελίτσες και μεμονωμένες ελιές που έφερε η εκπαιδευτικός στην τάξη. Παίξαμε μαθηματικά παιχνίδια βάζοντας πάνω στα κλαδιά όσες ελιές ζητούσε η κυρία(2,5,3,κλπ).

Συμπληρώσαμε και ανάλογο φύλλο εργασίας από την elenimamanou:

Το φύλλο εργασίας:

Παρατηρήσαμε 3 πίνακες ζωγραφικής και συζητήσαμε για τα χρώματα,την τοποθεσία,τις ασχολίες(οι πίνακες από εδώ και εδώ).

Τέλος βάλαμε στη σωστή σειρά τα γράμματα για να φτιάξουμε τις λέξεις «ελιά» και «λάδι». Τα κολλήσαμε στη συνέχεια σε χαρτί και ζωγραφίσαμε ανάλογες εικόνες.

Τα γράμματα που χρησιμοποιήσαμε:

Τα παιδιά της απογευματινής βάρδιας των ολοήμερων τμημάτων συνδέσαμε το μύθο της διαμάχης της θεάς Αθηνάς με το θεό Ποσειδώνα(στη μέση της ανάρτησης) με το οικοδόμημα του υπέρλαμπρου ναού προς τιμή της προστάτιδας της πόλης της Αθήνας(θεά Αθηνά),τον Παρθενώνα. Χρησιμοποιήσαμε τα βίντεο παλαιοτέρων σχετικών  μας αναρτήσεων, εδώ και εδώ και γνωρίσαμε τη μαγεία του πολύτιμου μνημείου μας, τους δημιουργούς αρχιτέκτονες και καλλιτέχνη.. Μάλιστα συζητώντας πάνω σε φωτογραφικό υλικό του πώς παραδόθηκε ο ναός από τους αρχιτέκτονες Ικτίνο και Καλλικράτη και πώς είναι τώρα παρακολουθήσαμε το τρίτο βίντεο «Ο Παρθενώνας του Κώστα Γαβρά» που μας πληροφορεί για τις βαρβαρότητες που υπέστη από τους κατακτητές.

Γνωρίσαμε τον κόσμο της αγγειοπλαστικής, είδαμε φωτογραφίες πολλών αγγείων στο διαδίκτυο, μάθαμε τη χρησιμότητά τους και αναλάβαμε δράση. Ετοιμάσαμε τα δικά μας αγγεία για τη φύλαξη του λαδιού, ιδέα από εδώ. Το κάθε τμήμα ακολούθησε διαφορετική τεχνοτροπία, το ολοήμερο 1 νερομπογιές και το ολοήμερο 2 λαδοπαστέλ και γράψαμε  τον τίτλο του έργου μας: «αγγείο λαδιού».

   

Το φύλλο εργασίας:

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Kατηγορίες

TranslateTop
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων