Εικονογραφημένο ποίημα «Καλωσορίζοντας το Νοέμβρη»-Έναστρη νύχτα με τις συλλαβές του Ν,ν-Ο Μάκης ο ενζυμάκης και η μάχη στο στομάχι-Φυλλοβόλο δέντρο

Νοέ 20205

Σήμερα ξεκινήσαμε την ημέρα μας-τα παιδιά του πρωινού τμήματος 1- τραγουδώντας τα αγαπημένα μας τραγούδια για τον Νοέμβρη και στη συνέχεια επεξεργαστήκαμε ακόμα ένα ποίημα για τον Νοέμβρη. Κατόπιν, συνεχίζοντας την ενασχόλησή μας με το γράμμα Ν του Νοέμβρη, επαναλάβαμε τις λέξεις που είχαμε συναντήσει στη χθεσινή ιστορία της Ντροπαλής Ντομάτας και μείναμε στη λέξη «νύχτα» που ήταν η αφορμή για την εισαγωγή της επεξεργασίας του γνωστού πίνακα του Vincent Van Gogh «Έναστρη Νύχτα».

Παρατηρήσαμε τον πίνακα και ύστερα χωριστήκαμε σε ομάδες για να τον συνθέσουμε και να φτιάξουμε κάτω από τον έναστρο ουρανό την πολιτεία των συλλαβών του Ν,ν.

 

Μετά το διάλειμμα, και σε συνέχεια του ποιήματος που είχαν επεξεργαστεί τα παιδιά της απογευματινής βάρδιας, είπαμε μερικά ακόμα τετράστιχα για την καλύτερη αφομοίωση των λέξεων που ξεκινούν από τη φωνούλα Ν,ν.

Τα παιδιά του πρωινού τμήματος 2 συνεχίζοντας τις δραστηριότητες για το σώμα μας(πληροφορίες στην κατηγορία του blog μας ο εαυτός μου-το σώμα μου) διαβάσαμε το βιβλίο «Ο Μάκης ο ενζυμάκης και η μάχη στο στομάχι» που μας επεξηγεί τη λειτουργία του πεπτικού μας συστήματος. Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το βιβλίο.

Ζωγραφίσαμε ότι μας εντυπωσίασε από το βιβλίο και παρακολουθήσαμε σχετικό βίντεο για το πεπτικό σύστημα.

Τα παιδιά της απογευματινής βάρδιας μιλήσαμε για τον κύκλο ζωής του φύλλου ενός φυλλοβόλου δέντρου. Αξιοποιήσαμε το υλικό παλαιότερης ανάρτησής μας για τα φυλλοβόλα δέντρα και ζωγραφίσαμε ένα φυλλοβόλο δέντρο από το βίντεο, που παρακολουθήσαμε, με νερομπογιές και τέμπερες. Γράψαμε και τον τίτλο της εργασίας μας: «Φυλλοβόλο δέντρο».

Οι-περιπέτειες-ενός-πράσινου-φύλλου

      

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Kατηγορίες

TranslateTop
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων