Οι ονομασίες του Νοέμβρη-Δραστηριότητες για το γράμμα Ν,ν-Η εφημερίδα του εαυτού μου

Νοέ 20203

Σήμερα, ξεκινήσαμε επαναλαμβάνοντας τα τραγούδια και ποιήματα του Νοέμβρη και μιλήσαμε για τις βασικές ονομασίες του Νοέμβρη, τις εξηγήσαμε και είπαμε για ποιο λόγο του έχουν δοθεί.

Παίξαμε παιχνίδια αντιστοίχισης ονομασίας και εικόνας.

        

Κάναμε εισαγωγή στη φωνούλα Ν,ν του Νοέμβρη και ακούσαμε-τα παιδιά του πρωινού τμήματος 1- το τραγούδι «Η Νένα και η Νανά». Έπειτα δραματοποιήσαμε το τραγούδι.

Τα παιδιά του πρωινού τμήματος 2 ακούσαμε την ιστορία της ντροπαλής ντομάτας από τη σειρά «Ένα γράμμα, μια ιστορία». Αφού επεξεργαστήκαμε το βίντεο το σταματούσαμε κάθε φορά που ακούγαμε λέξη που αρχίζει από Ν,ν. Ανακαλύψαμε όλα τα Ν,ν που εμφανίζονται στο βίντεο. Επίσης βρήκαμε αρκετές δικές μας λέξεις που αρχίζουν από τον ίδιο ήχο-γράμμα.

Διαβάσαμε το εικονογραφημένο ποίημα για τη φωνούλα Ν,ν και παίξαμε παιχνίδια μνήμης-ποιες λέξεις θυμόμαστε από το ποίημα-(πρωινό 2).

Παίξαμε και παιχνίδι αναγραμματισμού και ανασύνθεσης της λέξης ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ.

 

Προλάβαμε να συμπληρώσουμε-τα παιδιά του πρωινού 2- τα περισσότερα από τα online φύλλα εργασίας για το Νοέμβριο που έφτιαξε η κυρία Τάνια και ένα φύλλο εργασίας για τη φωνούλα Ν,ν (ιδέα από εδώ που τροποποιήθηκε για τις δικές μας ανάγκες).

Το φύλλο εργασίας:

Τα παιδιά του ολοήμερου τμήματος 1 διακόσμησαν το Ν του Νοέμβρη.

Παρουσίασαν την εφημερίδα του εαυτού τους, εργασία που είχε δοθεί από εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Πρόσφατα άρθρα

Kατηγορίες

TranslateTop
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων