Ομάδες τροφίμων-Το σώμα μου-Ευρωπαϊκή εβδομάδα προγραμματισμού

Οκτ 202019

Συνεχίζοντας τη θεματική ενότητα «Διατροφή» (που ξεκινήσαμε την Παρασκευή με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Διατροφής), μιλήσαμε για την Πυραμίδα της Διατροφής, για τον τρόπο που κατατάσσονται σε αυτήν οι ομάδες τροφών και στη συνέχεια φτιάξαμε μια επιδαπέδια Πυραμίδα Διατροφής ομαδικά.

Συνεχίσαμε τα online παιχνίδια κατηγοριοποίησης των τροφών(για να παίξετε πατήστε πάνω στην εικόνα)

 

και φτιάξαμε δουλεύοντας σε ομάδες τις δικές μας πυραμίδες διατροφής, κόβοντας και τοποθετώντας σωστά τα τρόφιμα στις θέσεις της πυραμίδας.

Τα φύλλα εργασίας:

Δραματοποιήσαμε και το τραγούδι «Μπαμπάκο, τι θα φάμε;» με ήρωα τον μικρό Κολλητήρι που μονίμως…πεινάει.

https://youtu.be/2t25nVuJp4Y

Σήμερα ξεκινήσαμε τη θεματική ενότητα :το σώμα μου. Σε μια πρώτη προσέγγιση του θέματος μιλήσαμε για το σώμα και τις βασικές του λειτουργίες. Επίσης για τον σκελετό του ανθρώπινου σώματος, για κάποια σημαντικά οστά, για τις διαφορές  τους στο μέγεθος, στο σχήμα και στη λειτουργία τους. Μιλήσαμε και για εσωτερικά μας όργανα και το έργο που επιτελούν. Παρακολουθήσαμε και δύο σχετικά βίντεο.

Τέλος, είδαμε έργα ζωγραφικής με προσωπογραφίες του Πικάσο

και τα παιδιά ζωγράφισαν ανάλογα, δημιουργώντας τη δική τους έκθεση τέχνης.

Τα παιδιά της απογευματινής βάρδιας των ολοήμερων τμημάτων παρακολουθήσαμε βίντεο για την πυραμίδα της διατροφής

και μια παρουσίαση στο slideshare που στο τέλος περιείχε αινίγματα με τα οποία παίξαμε μαντεύοντας τα τρόφιμα(πατήστε στην παρακάτω εικόνα για να δείτε την παρουσίαση και να μαντέψετε τα αινίγματα).

Συνεχίσαμε το επόμενο κομμάτι από το το σπίτι των πληροφοριών για μένα(εδώ και εδώ στο τέλος των αναρτήσεων) το βιβλίο Βιβλίο ας γνωριστούμε,ιδέα από εδώ. Συμπληρώσαμε κάποιες από τις σελίδες του.

  

Επίσης ξεκινήσαμε να γνωρίζουμε τι σημαίνει κώδικας προγραμματισμού και πόσο σημαντικός είναι στην καθημερινότητά μας γιατί τα παιδιά της κας Τάνιας ,Ευαγγελίνας και Βάνας  συμμετάσχουμε με δραστηριότητες στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα προγραμματισμού -πληροφορίες εδώ και εδώ. Όλοι πλέον οι τομείς της ζωής μας είναι συνδεδεμένοι και υποστηρίζονται από το διαδίκτυο και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Η πληροφορική και ο προγραμματισμός μας δείχνουν πώς μια ιδέα, μια ανάγκη υλοποιείται μέσα από μια σειρά λογικών βημάτων. Μέσα από ελκυστικές δραστηριότητες τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τον ψηφιακό αλφαβητισμό και την υπολογιστική σκέψη μαθαίνοντας να δίνουν ακριβείς εντολές και κατευθύνσεις. Βοηθός μας θα είναι το πλέγμα στην τάξη μας.

Τον «υπολογιστή γνωριμίας» που κατευθύναμε τον έκανε η κυρία. Ξεκινώντας από την αφετηρία έπρεπε να «τον» κατευθύνουμε πού θα βρίσκαμε τις λαδοπαστέλ. Πρέπει να χρησιμοποιούμε σωστές εντολές π.χ.: Πήγαινε τρία τετράγωνα μπροστά,στρίψε επιτόπου αριστερά,πήγαινε τρία τετράγωνα μπροστά,στρίψε επιτόπου αριστερά,πήγαινε ένα τετράγωνο μπροστά,έφτασες!!!!!

 

Αφήστε μια απάντηση

Kατηγορίες

COP26 badge_ 12ο Νηπιαγωγείο Γλυφάδας

https://www.twinkl.gr/blog/cop26-gallery-ellada

Δίπλωμα συμμετοχής CO26

44

TranslateTop
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων