Η οικογένεια…συνέχεια -Ο εαυτός μου, μέλος της οικογένειάς μου

Οκτ 202013

Συνεχίσαμε την ενασχόλησή  μας με την οικογένεια που ξεκινήσαμε εχθές. Αρχίσαμε την κατασκευή του βιβλίου της οικογένειας.

Η pdf παρουσίαση των σελίδων του βιβλίου της οικογένειας.

Στο εξώφυλλο χρωματίσαμε το εξωτερικό των σπιτιών μας και γράψαμε το όνομά μας.

 

Στο 1ο φύλλο ζωγραφίσαμε  τις οικογένειές μας και απαριθμήσαμε τα μέλη της. Ήταν  μια ευκαιρία να κάνουμε και λίγα  μαθηματικά, όπου συγκρίναμε, μετρήσαμε και καταγράψαμε τον αριθμό των μελών της κάθε οικογένειας. Η συνέχεια αύριο.

Τα 2 πρώτα φύλλα του βιβλίου.

Μιλώντας για τους αριθμούς επεξεργαστήκαμε το εικονόλεξο από το τραγούδι «Ένας ήλιος, μία Γη, ένα φεγγάρι» και συμπληρώσαμε φύλλο εργασίας για τον αριθμό 1, ζωγραφίζοντας 1 αγαπημένο μας παιχνίδι.

Το φύλλο εργασίας για το 1:

Στη συνέχεια, επεξεργαστήκαμε το παραμύθι που είχαμε διαβάσει χθες με τον Έλφι τον Ουρανοκατέβατο, παίζοντας online παιχνίδια. Πατήστε πάνω στην εικόνα για να παίξετε τα παιχνίδια.

Ύστερα και στο πλαίσιο της θεματικής μας ενότητας «Οικογένεια» φτιάξαμε το σπιτάκι της οικογένειάς μας σε «μικρογραφία». Κατόπιν, σκεφτήκαμε πόσα πράγματα κάνουμε με την οικογένειά μας και τα διατυπώσαμε, μιλώντας ο καθένας για την οικογένειά του. Τη συζήτησή μας θα τη συνεχίσουμε αύριο…

 

Τα παιδιά της απογευματινής βάρδιας των ολοήμερων τμημάτων εστιάσαμε στον εαυτό μας σαν ενεργητικό μέλος της οικογένειάς μας και του κοινωνικού συνόλου γενικότερα. Κανένας δεν είναι ίδιος με τον άλλον. Δεν έχει ούτε το ίδιο ύψος, ούτε το ίδιο πάχος, ούτε τα ίδια μαλλιά, τα ίδια χαρακτηριστικά. Όλοι είμαστε  μοναδικοί, διαφορετικοί, με ξεχωριστές ικανότητες, ταλέντα, δεξιότητες. Όλα μπορούμε να τα καταφέρουμε με επιμονή, προσπάθεια και θέληση όπως μας συμβούλεψαν τα δύο βίντεο που επεξεργαστήκαμε.

Επίσης ακούσαμε και μαθαίνουμε το τραγούδι,από τη σειρά τραγουδιών του Τριγωνοψαρούλη, «Εγώ είμαι εγώ». Ύμνος για τη μοναδικότητα και την αξία μας.

Ξεκινήσαμε να ετοιμάζουμε το σπίτι των πληροφοριών για μένα, το οποίο θ’ αποτελείται από κομμάτια που κάθε μέρα θα ολοκληρώνουμε και ένα. Σήμερα δημιουργήσαμε την προσωπογραφία μας, εξαιρετική και μοναδική για τον καθένα μας.

      

Οι προσωπογραφίες μας ολοκληρωμένες:

    

Το φύλλο για την προσωπογραφία μας:

 

Αφήστε μια απάντηση

Kατηγορίες

COP26 badge_ 12ο Νηπιαγωγείο Γλυφάδας

https://www.twinkl.gr/blog/cop26-gallery-ellada

Δίπλωμα συμμετοχής CO26

44

Translate



Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων