Η οικογένεια-Βασίλι Καντίνσκι-Παγκόσμια Ημέρα Ταχυδρομείων-Η αγελάδα στο νηπιαγωγείο-Το αγρόκτημα

Οκτ 202012

Σήμερα αρχίσαμε να ασχολούμαστε με τη θεματική ενότητα της οικογένειας. Δείξαμε εικόνες και μιλήσαμε για τα διάφορα είδη που υπάρχουν,(πολύτεκνες, μονογονεϊκές, πυρηνικές). Συζητήσαμε γιατί είναι σημαντική η οικογένεια και τι μας προσφέρει (αγάπη, φροντίδα, στοργή, στέγη, φαγητό, εκπαίδευση).

Στη συνέχεια είπαμε για τις δικές μας οικογένειες, από πόσα μέλη απαρτίζονται και συμπληρώσαμε φύλλο εργασίας με τον ήλιο της καλημέρας,  όπου λέμε στους γονείς μας, στα αδέρφια μας και στους παππούδες, αν ζουν μαζί μας στο σπίτι. Ζωγραφίσαμε τα μέλη της οικογένειας μας γύρω από τις αχτίνες του ήλιου.

Το φύλλο εργασίας από εδώ.

Συζητήσαμε για τα πράγματα που κάνουμε με την οικογένειά μας και διαβάσαμε το παραμύθι «Η μονα-δική μου οικογένεια». Πατήστε πάνω στην εικόνα για να μεταβείτε στο παραμύθι.

Μετά ακούσαμε και μάθαμε ένα τραγουδάκι για την οικογένεια.

Παίξαμε μερικά παιχνίδια με γραμματόσημα (ως συνέχεια της αναφοράς μας στην Παγκόσμια Ημέρα Ταχυδρομείων. Διασκεδάσαμε πολύ!Πατήστε πάνω στην εικόνα για να παίξετε τα παιχνίδια.

Συνεχίσαμε το αφιέρωμά μας στον Βασίλι Καντίνσκι, επιχειρώντας να φτιάξουμε τις δικές μας ελεύθερες συνθέσεις με γραμμές (με χάρακα), κύκλους (με πλαστικά ποτήρια) και άλλα σχήματα.

Μάθαμε και το τραγούδι της φιλίας και της συνεργασίας και μας άρεσε πολύ!

Το τραγούδι και το εικονόλεξό του, που το δημιούργησε η Τάνια.

  

Τα παιδιά της απογευματινής βάρδιας των ολοήμερων τμημάτων κλείνοντας τη θεματική για τα κατοικίδια ζώα(μπορείτε να δείτε τις δραστηριότητές μας για τα κατοικίδια στην κατηγορία του blog μας Ζώα-έντομα) παρακολουθήσαμε πώς παράγεται το γάλα από την αγελάδα και την κατσίκα.

Στη συνέχεια φέραμε την αγελάδα στην τάξη και γίναμε κτηνοτρόφοι, κατανοώντας πώς την αρμέγουν και παίρνουν το γάλα της για να φτάσει στο ποτήρι μας.

Δημιουργήσαμε κατά ομάδα τ’ αγροκτήματα μας. Ζωγραφίσαμε το φόντο μας και με τις παλάμες μας φτιάξαμε τα ζώα-κότα,παπάκι,αγελάδα,άλογο.Προσθέμαμε με τις λαδοπαστέλ τις λεπτομέρειές τους.

  

Το φύλλο εργασίας για το αγρόκτημα:

Ακούσαμε κλείνοντας το τραγούδι  «τα γενέθλια της κοτούλας» και «Οι δύο φίλοι».

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Kατηγορίες

COP26 badge_ 12ο Νηπιαγωγείο Γλυφάδας

https://www.twinkl.gr/blog/cop26-gallery-ellada

Δίπλωμα συμμετοχής CO26

44

TranslateTop
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων