Φύλλα συμμετρία-Εισαγωγή στην παγκόσμια ημέρα ζώων-Παραμύθι: “Το φύλλο που δεν ήθελε να πέσει”

Οκτ 20202

Σήμερα, ξεκινήσαμε την ενασχόληση με τη θεματική ενότητα “Ζώα” με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων που γιορτάζεται στις 4 Οκτωβρίου. Παρακολουθήσαμε μια παρουσίαση με ζώα και συζητήσαμε για τα γενικά τους χαρακτηριστικά γνωρίσματα, ενώ παράλληλα είπαμε τι γνωρίζουμε γι’ αυτά.

Ζωγραφίσαμε και κόψαμε γατούλες για να στολίσουμε τα παράθυρα της τάξης μας.

Διαβάσαμε και το παραμύθι “Οι 4 φίλοι” και συζητήσαμε για το πόσο σημαντική είναι η αξία της συνεργασίας. Τέλος, μιλήσαμε για το αγαπημένο μας ζωάκι και όποιο παιδί έχει κατοικίδιο ζωάκι μίλησε λίγο γι’ αυτό και μας το παρουσίασε.

Συνεχίσαμε τις δραστηριότητές μας για το φθινόπωρο με διδακτική αξιοποίηση ενός παραμυθιού “Ο τίγρης και τα φθινοπωρινά φύλλα” και τραγουδιού.

Δουλέψαμε τη συμμετρία με σχετικά παιχνίδια στην τάξη και φύλλο εργασίας.

Το φύλλο εργασίας από το βιβλίο δραστηριοτήτων :

Τα παιδιά της απογευματινής βάρδιας των ολοήμερων τμημάτων γνωρίσαμε και επεξεργαστήκαμε την ιστορία του παραμυθιού,του Γιάννη Πλαχούρη, “Το φύλλο που δεν ήθελε να πέσει” στα πλαίσια της δανειστικής βιβλιοθήκης και φιλαναγνωσίας, όπως κάθε Παρασκευή.

Το φθινόπωρο τα φύλλα της λεύκας πέφτουν. Ακολουθούν, μαζί με άλλα, αδιαμαρτύρητα την προκαθορισμένη πορεία τους. Τι συμβαίνει, όμως, όταν κάποιο από αυτά θελήσει να υπερβεί τη φύση του; Είναι το τελευταίο φύλλο μιας λεύκας που αγαπά με πάθος τη ζωή και αρνείται να πέσει. Αυτή του η αγάπη είναι που το οδηγεί ν’ ανακαλύψει τη δύναμη που κρύβει ο καθένας μας μέσα του, να μάθει να παρατηρεί και να γνωρίζει τον κόσμο γύρω του, να ζει με αξίες, αρχές και στόχους. Πάνω απ’ όλα, όμως, καταλαβαίνει ότι στη ζωή όλα κερδίζονται με προσπάθεια και όταν είναι έτοιμος κανείς να προσφέρει απλόχερα την αγάπη του, δίχως να τον νοιάζουν ανταλλάγματα, τότε νιώθει γενναίος και δυνατός να υπερβεί όλες τις δυσκολίες και τα εμπόδια. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Κλείσαμε τα φώτα, χαλαρώσαμε, δημιουργήσαμε την ανάλογη ατμόσφαιρα ανάγνωσης ιστορίας(μας βοήθησε το καπέλο των ιδεών)και ξεκινήσαμε.

Συζητήσαμε για το πόσο σημαντική είναι η φιλία, το να νοιάζεσαι τον άλλον, να υπερβαίνεις τα οποιαδήποτε εμπόδια για να βοηθήσεις αυτούς που αγαπάς.

Σαν άψογοι καλλιτέχνες εικονογραφήσαμε το τέλος του παραμυθιού. Το φύλλο που έπεσε και σκέπασε το φίλο του σπουργίτι προστατεύοντάς τον από το χιόνι και το κρύο.

από κάτω από: Βιβλίο, Ζώα-έντομα, Φθινόπωρο, Φιλαναγνωσία- Δανειστική Βιβλιοθήκη| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Φύλλα συμμετρία-Εισαγωγή στην παγκόσμια ημέρα ζώων-Παραμύθι: “Το φύλλο που δεν ήθελε να πέσει”    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Ιστορικό

Πρόσφατα άρθρα

Kατηγορίες

Άδεια Creative Commons

Πιστοποιητικό συμμετοχής σε πρόγραμμα Code Week 2023, Βάνα Μπουλτή

πιστοποιητικό Code Week Βάνα Μπουλτή

πιστοποιητικό Code Week, Ευαγγελίνα Μπακάγια

πιστοποιητικό Code Week Ευαγγελίνα Μπακάγια

Ετικέτα ποιότητας έργου Etwinning 2022

Ετικέτα ποιότητας έργου Etwinning 2022

COP26 badge_ 12ο Νηπιαγωγείο Γλυφάδας

https://www.twinkl.gr/blog/cop26-gallery-ellada

Δίπλωμα συμμετοχής CO26

44

Πιστοποιητικό αριστείας στον προγραμματισμό

4

Translate



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων