Η παγκόσμια ημέρα της Τρίτης Ηλικίας-Φθινόπωρο

Σεπ 202030

Σήμερα εστιάσαμε στα φθινοπωρινά φύλλα και μάθαμε γιατί κιτρινίζουν και γιατί πέφτουν από τα δέντρα. Διαβάσαμε μια εικονογραφημένη ιστορία με αυτό το θέμα, συμπληρώσαμε φύλλα εργασίας

Το φύλλο εργασίας από το blog της Τάνιας:

και κατασκευάσαμε φυλλοανθρωπάκια  με φύλλα από την αυλή του σχολείου μας (ιδέα από pinterest).

Κάναμε μία εισαγωγική συζήτηση για την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας. Παρακολουθήσαμε το βίντεο και συζητήσαμε για το πόσα ωραία πράγματα κάνουμε με τον παππού και τη γιαγιά μας.

https://biteable.com/watch/accountant-ad-copy-2695517?fbclid=IwAR3ED21CHPGjhKtxptfHQLTz7W-_cKtB1a0xYL8suCA1ThjmuvWrppr4x4k

Στη συνέχεια επεξεργαστήκαμε ένα φύλλο εργασίας για τη γιαγιά και τον παππού, ζωγραφίζοντάς τους μέσα σε κορνίζες.

Το φύλλο εργασίας από το blog της Τάνιας:

Τέλος, στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας «φθινόπωρο», φτιάξαμε τις κολοκύθες του φθινοπώρου χρησιμοποιώντας μπαλίτσες από χαρτί γκοφρέ.

Τα παιδιά της απογευματινής βάρδιας των ολοήμερων τμημάτων παρακολουθήσαμε βίντεο και φωτογραφικό υλικό για την πορεία ανάπτυξης του ανθρώπου από προηγούμενες σχετικές αναρτήσεις  του blog μας.

μωρό-αγόρι-άντρας-παππούς

μωρό-κορίτσι,κοπέλα-γυναίκα-γιαγιά

Μιλήσαμε για τις αλλαγές που συντελούνται στο σώμα μας με το πέρασμα των χρόνων. Όσο μεγαλώνουμε οι ρυτίδες στο πρόσωπο είναι πιο βαθιές και το ζάρωμα στο σώμα γίνεται περισσότερο έντονο. Μιλήσαμε για τη σημασία που έχουν στη ζωή μας οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας,αφού χάρις σ’αυτούς γεννήθηκαν οι γονείς μας απ’ τους οποίους ήρθαμε εμείς στη ζωή. Έχουμε 2 γιαγιάδες και 2 παππούδες ,οι γονείς της μαμάς μας(η μία γιαγιά και ο ένας παππούς) και οι γονείς του μπαμπά μας(η άλλη γιαγιά και ο άλλος παππούς).Με το βίντεο για την τρίτη ηλικία του 5ου Νηπιαγωγείου Κομοτηνής καταλάβαμε ότι η ζωή,η διάθεση και η ζωντάνια δεν εξαντλούνται με το πέρασμα των χρόνων.

Ακούσαμε δύο τραγούδια, την ώρα του μεσημεριανού μας φαγητού, που αναφέρονται σε γιαγιάδες και παππούδες και πολύ το διασκεδάσαμε.

Ξεκινήσαμε να δημιουργούμε το βιβλίο μας για την Παγκόσμια ημέρα της Τρίτης Ηλικίας. Το εξώφυλλο του και την πρώτη του σελίδα. Οι γραμματοφατσούλες από εδώ. Αύριο θα το τελειώσουμε και θα το πάρουμε στο σπίτι μας.

  

Οι σελίδες του βιβλίου μας για τον παππού και τη γιαγιά μας:

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Kατηγορίες

TranslateTop
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων