Φθινόπωρο μέσα από την τέχνη

Σεπ 202029

Σήμερα “πειραματιστήκαμε” για πρώτη φορά με το ψαλίδι και τα πήγαμε πράγματι πολύ καλά. Κόψαμε μόνο τις εικόνες των λέξεων που ξεκινούν από το γράμμα Φ και τις κολλήσαμε στα αντίστοιχα τετραγωνάκια του φύλλου εργασίας.

Το φύλλο εργασίας:

Στη συνέχεια, επεξεργαστήκαμε ένα σύνολο από γλωσσικά παιχνίδια με αφορμή το βίντεο/animation που είχαμε παρακολουθήσει την  προηγούμενη εβδομάδα με θέμα το “φθινόπωρο”. Τα πήγαμε πολύ καλά και διασκεδάσαμε. Για τα παιχνίδια πατήστε πάνω στην εικόνα:

Μετά ήρθε η ώρα να παίξουμε ένα μαθηματικό παιχνίδι αναγνώρισης των αριθμών από το 1 έως το 5 με τις κολοκύθες του φθινοπώρου.

Μάθαμε και ένα καινούριο τραγούδι που μας άρεσε πάρα πολύ, “Το βράδυ ονειρεύομαι”.

Γνωρίσαμε επίσης το φθινόπωρο μέσα από έργα ζωγραφικής με θέμα το φθινόπωρο. Παρατηρήσαμε  τους πίνακες και στη συνέχεια γίναμε κατάσκοποι τέχνης και κληθήκαμε  να βρούμε  σε ποιους πίνακες αντιστοιχούν κάποιες προτάσεις που άκουσαν. Μετά, αφού παρατήρησαν με προσοχή 2 από τα έργα, βρήκαν και χρωμάτισαν με τα χρώματα του καλλιτέχνη αντίστοιχα κουτάκια που υπήρχαν δίπλα τους. Τέλος, έγιναν και τα παιδιά ζωγράφοι και με τη μουσική υπόκρουση του Φθινοπώρου του Vivaldi ζωγράφισαν τα δικά τους έργα με θέμα το φθινόπωρο. Οι πίνακες ζωγραφικής και τα φύλλα εργασίας από εδώ.

Τα παιδιά της απογευματινής βάρδιας των ολοήμερων τμημάτων αξιοποιήσαμε τις καρτέλες της χθεσινής μας ανάρτησης με λέξεις που ξεκινούν από το γράμμα Φ, αναγνωρίσαμε τις λέξεις και βρήκαμε πολλές περισσότερες. Επίσης παίξαμε και το παιχνίδι αινιγμάτων που μέσα από αινίγματα βρίσκαμε λέξεις από Φ.

Γίναμε σπουδαίοι καλλιτέχνες και δημιουργήσαμε το φύλλο ουράνιο τόξο.Το κόψαμε ,το κολλήσαμε και σταδιακά γύρω από αυτό προσθέσαμε χρώματα λαδοπαστέλ.Στο τέλος γράψαμε τη λέξη “φύλλο” με αντιγραφή από τον πίνακα γράμμα-γράμμα αφού πρώτα είχαμε εξηγήσει τη  σχέση των γραμμάτων με τους κατάλληλους ήχους.

Τέλος κρατώντας τις καρτέλες των ονομάτων μας ανακαλύπταμε εάν έχουμε γράμματα της λέξης “Φθινόπωρο”. Η εκπαιδευτικός έγραφε ένα ένα γράμμα και όποιος το είχε το έδειχνε με το δάχτυλό του πάνω στην καρτέλα του.

Φ:

θ:

Κανένας

ι:

ν:

 

ο:

π:

κανένας,

ω:

 

ρ:

  

 

Ένα Σχόλιο στο άρθρο

“Φθινόπωρο μέσα από την τέχνη”

  1. 9 Ιουλίου, 2021 στις 12:27       ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΙΤΙΛΑΣ Έγραψε:

    Συγχαρητήρια ! Μπράβο ! Άριστα! Πάντα τέτοια και εις άλλα με υγεία !!


Ιστορικό

Πρόσφατα άρθρα

Kατηγορίες

Άδεια Creative Commons

Πιστοποιητικό συμμετοχής σε πρόγραμμα Code Week 2023, Βάνα Μπουλτή

πιστοποιητικό Code Week Βάνα Μπουλτή

πιστοποιητικό Code Week, Ευαγγελίνα Μπακάγια

πιστοποιητικό Code Week Ευαγγελίνα Μπακάγια

Ετικέτα ποιότητας έργου Etwinning 2022

Ετικέτα ποιότητας έργου Etwinning 2022

COP26 badge_ 12ο Νηπιαγωγείο Γλυφάδας

https://www.twinkl.gr/blog/cop26-gallery-ellada

Δίπλωμα συμμετοχής CO26

44

Πιστοποιητικό αριστείας στον προγραμματισμό

4

Translate



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων