Η επιστροφή μας στις τάξεις…. μετά την καραντίνα εποχή

Μαΐ 202029
Αγαπητοί γονείς,μετά από δυόμισι περίπου μήνες βρισκόμαστε ξανά από κοντά!!!!!
Τα σχολεία ανοίγουν και πάλι με λίγο διαφορετικές συνήθειες από αυτές που γνωρίζαμε ως τώρα.Ήδη έχετε ενημερωθεί πώς θα λειτουργούν τα υποτμήματα και ποιες ημέρες. Κάθε πρωί πριν φύγετε από το σπίτι καλό είναι να κάνετε μια θερμομέτρηση και έλεγχο για ενδεχόμενη εμφάνιση συμπτωμάτων στο παιδί σας .
Στο σχολείο ελάτε από τις 8,15 έως 8,30 π.μ.και όχι νωρίτερα για να μην υπάρχει συνωστισμός στην πόρτα. Μόλις φτάσετε στην πόρτα θα είναι άτομο που θα παραλαμβάνει το παιδί, δεν χρειάζεται να μπαίνετε εσείς μέσα στον προαύλιο χώρο. Το ίδιο θα συμβαίνει και στο σχόλασμα. Θα στέλνουμε το παιδί μόλις σας βλέπουμε στην εξώπορτα.
Στην τσάντα θα πρέπει να έχει όπως πάντα το ατομικό του αντισηπτικό.
Στο χώρο του σχολείου έχουμε διαμορφώσει έτσι τις τάξεις, ώστε να κρατάμε τις αποστάσεις .Το κάθε παιδί θα χρησιμοποιεί τις δικές του μπογιές,ψαλίδι, μολύβι που υπάρχουν σε σακουλάκι με το όνομα του στο συρτάρι του. Έχουμε πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια και καλή υγεία των παιδιών. Αυτό που πρέπει να κάνετε εσείς είναι να προετοιμάσετε τα παιδιά σας για τις αλλαγές που θα συναντήσουν με την επιστροφή τους στο νηπιαγωγείο.
Η αγάπη και τα συναισθήματά μας που νοιώθουμε όλοι δεν αλλάζουν απλά θα τα δείχνουμε με άλλους τρόπους πέρα από τη σωματική επαφή. Καλό θα είναι να τους δείξετε πώς να χαιρετούν το φίλο τους με τους αγκώνες π.χ. και όχι με αγκαλιά ή βάζοντας σε σχήμα Χ τα χέρια μας στο στήθος κ.α.
Το ολοήμερο τμήμα δεν θα λειτουργεί προσωρινά, αυτό σημαίνει πως όλα τα παιδιά θα τελειώνουν 13,00μμ.
Είναι μια νέα πραγματικότητα που καλούμαστε όλοι να αντιμετωπίσουμε.
Αυτό που προέχει είναι η ασφάλεια και η υγεία των μαθητών αλλά και των εκπαιδευτικών. Αν όλοι ακολουθήσουμε τις οδηγίες του ΕΟΔΥ θα ξεπεράσουμε αυτή τη δύσκολη περίοδο.
Σας ευχαριστούμε για την συνεργασία σας.
Καλή μας αρχή!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Kατηγορίες

TranslateTop
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων