Ο κόσμος της θάλασσας

Μάι 202011

Οι μέρες του Μαΐου προχωρούν ο καιρός καθημερινά γίνεται καλύτερος,η θερμοκρασία ανεβαίνει,τα βαριά ρούχα του χειμώνα αποθηκεύονται στις ντουλάπες,για κάποιους έχουν ξεκινήσει οι πρώτες βόλτες στην παραλία και τα πρώτα μπάνια.

Έτσι κι εμείς σιγά σιγά ετοιμαζόμαστε να γνωρίσουμε τον υπέροχο κόσμο της θάλασσας.Στη μυθολογία μας υπήρχε ο ισχυρός θεός της θάλασσας ο Ποσειδώνας όπου με την τρίαινα εξουσίαζε τα νερά της και το παλάτι του ήταν στο βυθό.Πάμε να τον γνωρίσουμε.

Ο κόσμος της θάλασσας είναι ιδιαίτερα μεγάλος,περιλαμβάνει διάφορα είδη μικρά και μεγάλα που κολυμπούν όπως τα ψάρια,που έχουν πόδια και περπατούν καβούρια,χταπόδια,γαρίδες,που κολυμπούν και έρπονται όπως οι σμέρνες(τύπος θαλάσσιου φιδιού).Οι κατοικίες τους διαφορετικές: στην άμμο,στα βράχια,στους ύφαλους,σε υποθαλάσσιες σπηλιές κλπ.Όλα έχουν το ρόλο τους βρίσκονται σε απόλυτη ισορροπία και εξάρτηση(τροφική αλυσίδα,καθαρισμός-πολλά μικρά ψάρια έχουν το ρόλο του καθαριστή του σώματος,των δοντιών κλπ άλλων ψαριών πολύ μεγαλυτέρων τους και χελωνών). Ελάτε να περιηγηθούμε στο ενυδρείο του Ηρακλείου(Κρήτη) και να γνωρίζουμε τα θαλάσσια είδη.

Για τη θάλασσα έχουν γραφεί άπειρα τραγούδια.Άκουσε τρία από αυτά.

Θάλασσα πλατειά-Μάνος Χατζιδάκις

Είναι ωραία η θάλασσα-Πυξ Λαξ

Αχ θάλασσα μου σκοτεινή-Νίκος Πορτοκάλογλου

Μπορείς με πολύ απλά υλικά να φτιάξεις το δικό σου βυθό να στολίσεις το δωμάτιό σου. Μ’ένα πλαστικό μπουκάλι νερού ή ένα γυάλινο βάζο της μαμάς.Γεμίζεις με νερό χρωματιστό.Με μπλε χρώμα ζαχαροπλαστικής μπορείς να το πετύχεις.Ή αν έχεις χαρτί γκοφρέ μπλε γεμίζεις μια λεκανίτσα με νερό κόβεις ένα κομμάτι χαρτί και το τοποθετείς μέσα.Το μπλε χαρτί γκοφρέ ξεβάφει και το νερό σου χρωματίζεται. Τα ψαράκια ή όποιο άλλο θαλάσσιο είδος θέλεις να βάλεις στο βυθό σου μπορείς να τα φτιάξεις με πλαστικό πιάτο ή αλουνινόχαρτο που έχει η μαμά στην κουζίνα.Ζωγραφίσεις πρώτα τα σχέδια σου πάνω είτε στο πιάτο είτε στο αλουμινόχαρτο και τα κόβεις.Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και τα δύο υλικά για ποικιλία αν υπάρχουν.Πάρε ιδέα από τις παρακάτω φωτογραφίες.

 

Επίσης άλλη ιδέα για την κατασκευή βυθού με παλιό κουτί παπουτσιών.

Καλή σου περιήγηση.Έχεις αρκετό χρόνο να δουλέψεις μέχρι την Πέμπτη 14/5/20.

 

 

από κάτω από: Θάλασσα| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ο κόσμος της θάλασσας    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Ιστορικό

Πρόσφατα άρθρα

Kατηγορίες

Άδεια Creative Commons

Πιστοποιητικό συμμετοχής σε πρόγραμμα Code Week 2023, Βάνα Μπουλτή

πιστοποιητικό Code Week Βάνα Μπουλτή

πιστοποιητικό Code Week, Ευαγγελίνα Μπακάγια

πιστοποιητικό Code Week Ευαγγελίνα Μπακάγια

Ετικέτα ποιότητας έργου Etwinning 2022

Ετικέτα ποιότητας έργου Etwinning 2022

COP26 badge_ 12ο Νηπιαγωγείο Γλυφάδας

https://www.twinkl.gr/blog/cop26-gallery-ellada

Δίπλωμα συμμετοχής CO26

44

Πιστοποιητικό αριστείας στον προγραμματισμό

4

Translate



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων