Γιορτή της μητέρας 2020

Μαΐ 20203

Κάθε 2η Κυριακή του Μαΐου έχει καθιερωθεί η γιορτή του πιο αγαπημένου προσώπου μας.Την Κυριακή 10/5/2020 είναι η γιορτή της μητέρας.

Όπως και να την φωνάξουμε, μητέρα, μαμά, μάνα,μανούλα, μανουλίτσα,μαμάκα, η λατρεία που θρέφουμε όλοι γι’ αυτήν δε μειώνεται ούτε αλλοιώνεται. Η πρώτη κουβέντα που βγαίνει από τα χείλη μας είτε στη χαρά μας,είτε στον πόνο μας,είτε στον τρόμο μας,είτε στην απογοήτευσή μας είναι  η λέξη «μαμά μου»!!!!!

Οι πρώτες αναφορές για τη Γιορτή της Μητέρας και της μητρότητας έρχονται από την Αρχαία Ελλάδα.Η Γιορτή της Μητέρας ή Ημέρα της Μητέρας καθιερώθηκε τον 20 αιώνα και προέρχεται από το αγγλικό και το αμερικανικό κίνημα των γυναικών.Η Αμερικανίδα Ann Maria Reeves Jarvis διοργάνωσε για πρώτη φορά το 1865 ένα κίνημα με το όνομα Mothers Friendships Day και συναντήσεις με το όνομα Mothers Day Meetings, κατά τις οποίες οι μητέρες αντάλλασσαν απόψεις και εμπειρίες. Το 1870 η Julia Ward Howe διοργάνωσε μια εκδήλωση φιλειρηνικής συγκέντρωσης μητέρων με το σλόγκαν peace and motherhood, με σκοπό τα παιδιά να μη στέλνονται στον πόλεμο.

Πάρα πολύ ζωγράφοι και καλλιτέχνες έχουν αφιερώσει έργα τους στο πρόσωπο και στις ιδιότητες της μητέρας. Παρακολούθησε το παρακάτω βίντεο με πίνακες ζωγραφικής

και επισκέψου την παρακάτω σελίδα για να δεις φωτογραφικό υλικό έργων τέχνης.

Οι μητέρες μέσα από 10 αγαπημένα έργα τέχνης!

Διάβασε και το ποίημα του Γεώργιου Βιζυηνού για κάποιες από τις ιδιότητες της μητέρας.

Ξεφύλλισε την Άλφα βήτα για τη μανούλα.

Με αφορμή το ποίημα και το βίντεο της άλφα βήτας μπορείς να κάνεις την παρακάτω κατασκευή.Σχεδιάζεις την παλάμη σου 6 φορές.Την πρώτη την φτιάχνεις εξώφυλλο ζωγραφίζοντας την και γράφοντας: «5 λόγοι που αγαπώ τη μαμά μου».Σε κάθε μία  από τις υπόλοιπες  παλάμες ζωγραφίζεις και γράφεις  έναν λόγο που αγαπάς τη δική σου μαμά.Π.χ Αγαπώ τη μαμά μου γιατί μαζί συζητάμε και μου λύνει όλες μου τις απορίες.Φτιάχνουμε κατασκευές και μου εξηγεί πώς θα κάνω καινούριες και μεγαλύτερες.Πρακτικότερο είναι να συρράψεις τις παλάμες σου όλες μαζί.

Επίσης μπορείς να ετοιμάσεις το παρακάτω δωράκι για τη μανούλα σου να στολίζει το κομοδίνο της.Σχεδίασε τα 4 γράμματα που συνθέτουν τη λέξη ΜΑΜΑ και κόψ’τα. Κόψε 4  κομμάτια παραλληλόγραμμου σχήματος από διαφορετικού χρώματος  χαρτόνια ή κόψε 4 παραλληλόγραμμα κομμάτια άσπρου χαρτιού τα οποία βάφεις με διαφορετικά χρώματα.Τα συρράπτεις όλα μαζί.Τα 4 κομμάτια χαρτονιού ή χαρτιού θα είναι κομμένα σε φθίνουσα σειρά από το μεγαλύτερο στο μικρότερο.Πάνω σε αυτά κολλάς τα γράμματα της λέξης ΜΑΜΑ ένα σε κάθε κομμάτι.Με ότι υλικά διαθέτεις στολίζεις τα γράμματα.Πίσω από το χαρτόνι του πρώτου γράμματος Μ γράφεις πολλές φορές τη λέξη ΜΑΜΑ,μαμά και με κεφαλαία γράμματα και με πεζά.Αν θες χρησιμοποιείς διαφορετικό χρώμα μαρκαδόρου σε κάθε λέξη.Πίσω από το Α ζωγραφίζεις τον εαυτό σου μαζί με τη μανούλα σου σ’όποιον τόπο θέλεις(λιβάδι,σπίτι,θάλασσα κλπ).Πίσω από το Μ γράφεις μια ευχή για τη μαμά σου και πίσω από το Α ζωγραφίζεις αν ήταν η μαμά σου  λουλούδι ποιο θα ήταν.

Μια άλλη δραστηριότητα που μπορείς να κάνεις είναι να ζωγραφίσεις τη μαμά σου σ’ένα χαρτί Α4,στο κέντρο,να φτιάξεις το φόντο της ζωγραφιάς και γύρω της να τη στολίσεις με τη λέξη «μαμά» πολλές φορές.

Τέλος για χαλάρωση και αξιολόγηση όσων έμαθες παρακολούθησε το παρακάτω βίντεο, άκουσε το παραμύθι και παίξε το παζλ.

2 Σχόλια στο άρθρο

“Γιορτή της μητέρας 2020”

  1. Μάιος 7, 2020 στις 19:19       ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ Έγραψε:

    ΜΠΟΡΩ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΕΧΩ ΤΟ ling ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟΥ ΑΝ ΦΥΣΙΚΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ;ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ


Αφήστε μια απάντηση

Kατηγορίες

TranslateTop
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων