Μια κάμπια πολύ πεινασμένη-Το έθιμο του Λαζάρου,λαζαράκια

Απρ 20209

Πιστοί στο ραντεβού της Παρασκευής μ’ένα βιβλίο θα γνωρίσετε της περιπέτειες μια κάμπιας που πεινούσε πολύ.Ο συγγραφέας Eric Carle παρουσιάζεται στο βίντεο για να τον γνωρίσετε από κοντά! Το ταξίδι ξεκινά!!!!

Οι ιδέες ξεπηδούν στο χαρτί.Ζωγραφίστε ό,τι σας άρεσε από την ιστορία,γράψτε τον τίτλο της και τ’όνομά της.

Εκτυπώστε το Κ,αρχικό γράμμα της κάμπιας,ζωγραφίζετε το φόντο με ανοιχτό χρώμα και το διακοσμείτε με τη λέξη «κάμπια» ώστε να γεμίσει το γράμμα.Χρησιμοποιούμε λεπτό σκούρο μαρκαδόρο ή ξυλομπογιά ή μολύβι για να κάνει αντίθεση η γραφή με το φόντο.

Π.χ.

Μπορείτε να χρωματίσετε με πολλά χρώματα το Κ και να το μεταμορφώσετε σε κάμπια,όπως στην παρακάτω εικόνα.

Ή να φτιάξετε κάμπια με μακαρόνια.Ιδέα:

Στα πλαίσια του προγράμματος της φιλαναγνωσίας θα θέλαμε να συνεχίσετε το παραμύθι παίρνοντας το ρόλο του συγγραφέα και εικονογράφου.Θα περιγράψετε μια μέρα της πεταλούδας γράφοντας μια μικρή ιστορία.Πού πήγε η πεταλούδα;Ποιον συνάντησε;Τι του είπε;Είναι ευχαριστημένη ή δυστυχισμένη με αυτό που βλέπει;Τι έγινε τελικά;Οι γονείς μας βοηθούν και γράφουν στο χαρτί την ιστορία που λέμε.Βέβαια δεν ξεχνάμε την εικονογράφησή της!!!

Το Σάββατο 11/4/2020 είναι το Σάββατο του Λαζάρου.Την ημέρα αυτή έχουμε το έθιμο του Λαζάρου που τηρείτε σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας φτιάχνοντας τα Λαζαράκια και λέγοντας τα κάλαντα του εθίμου που έχουν πολλές παραλλαγές.Ο Λάζαρος ήταν ο αγαπημένος φίλος του Ιησού Χριστού ο οποίος πέθανε και ο Χριστός τον ανέστησε.Η ανάσταση του είναι ένα από τα θαύματα του Ιησού.

Παρακολουθήστε το βίντεο με την Ανάσταση του Λαζάρου.

Τα λαζαράκια φτιάχνονται με τη μορφή του ανθρώπου με τα χέρια σταυρωμένα.

Ελάτε να τα φτιάξουμε είτε με ζύμη και να τα φάμε

είτε με αλατοζύμαρο για στολίδι πασχαλινό.

Ακούστε μια παραλλαγή από τα κάλαντα του Λαζάρου:

Μπορούμε όμως να φτιάξουμε λαζαράκια με φίλτρο καφέ και καλαμάκια. Φωτό από παλαιότερη σχετική μας ανάρτηση.

 

Αφήστε μια απάντηση

Kατηγορίες

TranslateTop
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων