Επίσκεψη συγγραφέα Ιωάννας Μπαμπέτα,η κυρά Σαρακοστή και ο Μάρτης

Μαρ 20205

Σήμερα επισκέφθηκε το νηπιαγωγείο μας η συγγραφέας παιδικού βιβλίου κα Ιωάννα Μπαμπέτα που μας παρουσίασε την ιστορία της  “Οι καλημέρες ενός ιππότη”,από τις εκδόσεις Μεταίχμιο στα πλαίσια του προγράμματος φιλαναγνωσίας(σχετικές δραστηριότητες εδώ) που εκπονείται στο νηπιαγωγείο μας.

 

Μας μίλησε για το μαγικό μολύβι της και για τις ιδέες που στροβιλίζουν στο μυαλό της σαν πεταλούδες που τις κρατά στο βάζο της μέχρι να ολοκληρωθεί η συγγραφή του βιβλίου της.

Η κα Μπαμπέτα, πάντα με φρέσκιες ιδέες παρουσίασης και πολλά παιχνίδια δραματοποίησης στο δυναμικό της, μας κράτησε όλη την ώρα σε εγρήγορση χωρίς να χάσουμε στιγμή το ενδιαφέρον μας.

Γίναμε ιππότες και μάγισσες όπως απαιτούσε η ιστορία.

Με τη λήξη της παρουσίασης προσφέραμε κι εμείς την εικόνα που ετοιμάσαμε από το βιβλίο “Οι καλημέρες ενός ιππότη” για να μας θυμάται. Επίσης η μαθήτρια μας Σοφία πρόσφερε στη συγγραφέα μια καταπληκτική ζωγραφιά που είχε ετοιμάσει στο σπίτι της.

Πριν φύγει η κα Ιωάννα υπέγραψε τα βιβλία των παιδιών, που τα είχαν προμηθευτεί,με υπέροχες ευχές ευγένειας και άρσης του φόβου και της ντροπής όπως μας δίδαξε η ιστορία της.

Ολοκληρώσαμε την κυρά Σαρακοστή με χάρτινο πιάτο, που πήραμε στο σπίτι,(ιδέα από εδώ) για να ξεκινήσουμε αυτήν την Κυριακή να κόβουμε ένα-ένα πόδι μέχρι το Πάσχα. Τοποθετήσαμε σωστά και τα πόδια της από το 1-7 κάνοντας και τα μαθηματικά μας. Σε μερικές τοποθετήσαμε στο φόρεμά της τα νηστίσιμα φαγητά.

Τα φύλλα εργασίας:

Τα παιδιά της απογευματινής βάρδιας του ολοήμερου τμήματος μίλησαν για τις ιδιαιτερότητες του καιρού του μήνα Μάρτη και την παραδοσιακή ιστορία πίσω από αυτές. Ζωγράφισαν την όμορφη και την άσχημη γυναίκα του Μάρτη σε δυο ομαδικές εργασίες.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

από κάτω από: Εκπαιδευτικές επισκέψεις- Παραστάσεις-Παρουσιάσεις, Σαρακοστή, Φιλαναγνωσία- Δανειστική Βιβλιοθήκη| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Επίσκεψη συγγραφέα Ιωάννας Μπαμπέτα,η κυρά Σαρακοστή και ο Μάρτης    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Ιστορικό

Πρόσφατα άρθρα

Kατηγορίες

Άδεια Creative Commons

Πιστοποιητικό συμμετοχής σε πρόγραμμα Code Week 2023, Βάνα Μπουλτή

πιστοποιητικό Code Week Βάνα Μπουλτή

πιστοποιητικό Code Week, Ευαγγελίνα Μπακάγια

πιστοποιητικό Code Week Ευαγγελίνα Μπακάγια

Ετικέτα ποιότητας έργου Etwinning 2022

Ετικέτα ποιότητας έργου Etwinning 2022

COP26 badge_ 12ο Νηπιαγωγείο Γλυφάδας

https://www.twinkl.gr/blog/cop26-gallery-ellada

Δίπλωμα συμμετοχής CO26

44

Πιστοποιητικό αριστείας στον προγραμματισμό

4

Translate



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων