Εσωτερικά όργανα του ανθρώπινου σώματος

Νοέ 201927

Εχθές γνωρίσαμε τα εξωτερικά όργανα που συνθέτουν το ανθρώπινο σώμα μας(εδώ). Σήμερα περάσαμε στα εσωτερικά και εστιάσαμε την προσοχή μας στην ονομασία τους και τη θέση που λαμβάνουν.Η καρδιά στο κέντρο του στήθους,τα πνευμόνια δεξιά κι αριστερά πίσω από το θώρακα,στο κάτω μέρος  του θώρακα στο κενό που δημιουργείται είναι το συκώτι και το στομάχι μας,μετά το παχύ και λεπτό έντερο,τα νεφρά,η ουροδόχος κύστη.

Μιλήσαμε για την ουροδόχο κύστη και την προσομοιάσαμε με μπαλόνι που έχει τη δυνατότητα μεγάλης χωρητικότητας ούρων αλλά άμα την εξαντλούμε χάνει την εγκράτεια της και λερωνόμαστε. Μιλήσαμε για τη λειτουργία του παχύ μας εντέρου που αποτελεί τον σκουπιδοντενεκέ του σώματός μας.Όλα τ’άχρηστα υλικά από τις τροφές που δεν χρειάζονται τα κύτταρά μας μαζεύονται στο παχύ έντερο τ’οποίο πρέπει ν’αδειάζει τακτικά,όπως τακτικά αδειάζουμε τον σκουπιδοκάδο του σπιτιού μας.

Μιλήσαμε για τη λειτουργία της καρδιάς,για τα ερυθρά και λευκά αιμοσφαίρια(τους γιατρούς του σώματός μας.Τοποθετήσαμε τα δάκτυλά μας στα σημεία που αισθανόμαστε τον παλμό(λαιμό,καρπό και στη μέση του στήθους).Βιωματικά ακούσαμε τον χτύπο της καρδιάς της κυρίας.Παρακολουθήσαμε σχετικά βίντεο για την καρδιακή λειτουργία από προηγούμενη ανάρτησή μας.

Κατανοήσαμε πόσο σημαντικός είναι ο αμνιακός σάκος στην εγκυμοσύνη που προστατεύει το μωρό από χτυπήματα.Τοποθετήσαμε ένα καπάκι μαρκαδόρου μέσα σ’ένα μπαλόνι,το φουσκώσαμε,το ζουλήξαμε,το πιέσαμε με δύναμη αλλά το καπάκι έμεινε ανέπαφο.

Πήραμε το ρόλο χειρούργων ιατρών κάνοντας την πρακτική μας στην τοποθέτηση των εσωτερικών οργάνων του ασθενούς,ιδέα από προηγούμενη ανάρτησή μας.

Συμπληρώσαμε μαθηματικό φύλλο με το σώμα μας:

Τα παιδιά της απογευματινής βάρδιας των ολοήμερων τμημάτων έκαναν εισαγωγή στον σκελετό μας και τη σημασία του δημιουργώντας σκελετούληδες με τέμπερες(ελεύθερες δημιουργίες) και χρωματιστούς.

 

από κάτω από: ανθρώπινο σώμα| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εσωτερικά όργανα του ανθρώπινου σώματος    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Kατηγορίες

Βάνα Μπουλτή

COP26 badge_ 12ο Νηπιαγωγείο Γλυφάδας

https://www.twinkl.gr/blog/cop26-gallery-ellada

Δίπλωμα συμμετοχής CO26

44

TranslateTop
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων