Γνωριμία με το σώμα μας

Νοέ 201926

Ξεκινήσαμε τη γνωριμία με το σώμα μας.Το ανθρώπινο σώμα είναι η τελειότερη «μηχανή» που αποτελείται από πολλά εξωτερικά όργανα και αρκετά εσωτερικά που δεν μπορούμε να δούμε. Ονομάσαμε τα κομμάτια που αποτελούν το σώμα μας: Κεφάλι,λαιμός,κορμός,χέρια,παλάμες,πόδια,πατούσες.Πειραματιστήκαμε κινησιολογικά με το λαιμό μας και τη χρήση αυτού. Γιατί είναι απαραίτητη η ύπαρξή του;Κολλήσαμε το κεφάλι μας στον κορμό μας και συνειδητοποιήσαμε ότι το να δούμε κάτω,πλάι,πίσω μας δυσκόλεψε πάρα πολύ.Έπρεπε να κουνήσουμε ολόκληρο το σώμα μας προς τις ανάλογες κατευθύνσεις και η ορατότητά μας ήταν περιορισμένη.

Κατανοήσαμε,μέσω επεξεργασίας φωτογραφιών από το διαδίκτυο,ότι οι άνθρωποι ανεξάρτητα σε ποιο σημείο της Γης κατοικούν και τι χρώμα δέρμα έχουν,αν είναι μωρά ή ενήλικες όλοι αποτελούμαστε από τα ίδια στοιχεία που συνθέτουν το ανθρώπινο σώμα.Μιλήσαμε για το θαύμα της ζωής και παρακολουθήσαμε βίντεο από το υλικό προηγούμενης ανάρτησης μας 

Χρησιμοποιώντας τα σώματα συμμαθητών μας δημιουργήσαμε τα δύο φύλα(κορίτσι-αγόρι).Τα διακοσμήσαμε και γράψαμε τα εξωτερικά στοιχεία του σώματός μας στις κατάλληλες θέσεις(κεφάλι,σώμα,χέρια,πόδια).Διακοσμήσαμε τις τάξεις μας.

 

Τα παιδιά της απογευματινής βάρδιας αφού διάβασαν το βιβλίο «Πως κινούμαστε»,έκαναν κρυπτόλεξο με λέξεις από τα μέρη του σώματος.

Το φύλλο εργασίας:

 

από κάτω από: ανθρώπινο σώμα| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Γνωριμία με το σώμα μας    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Kατηγορίες

Βάνα Μπουλτή

COP26 badge_ 12ο Νηπιαγωγείο Γλυφάδας

https://www.twinkl.gr/blog/cop26-gallery-ellada

Δίπλωμα συμμετοχής CO26

44

TranslateTop
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων