2ο ιστολόγιο 12ου Νηπιαγωγείου Γλυφάδας

Άλλος ένας ιστότοπος Blogs.sch.gr

Έναρξη δανειστικής βιβλιοθήκης- Φθινοπωρινά τοπία

Νοέ 20198

Αυτή την Παρασκευή ξεκινήσαμε  τη λειτουργία της δανειστικής μας βιβλιοθήκης.Εξηγήσαμε στα παιδιά τη λειτουργία της,τις υποχρεώσεις της και το ωράριό της.Δανειζόμαστε τα βιβλία κάθε Παρασκευή,τα διαβάζουμε στο σπίτι το Σαββατοκύριακο,συμπληρώνουμε το φύλλο εργασίας(εμείς,όχι οι γονείς ή τα μεγαλύτερα αδέρφια) και τα επιστρέφουμε τη Δευτέρα το πρωί για να τα παρουσιάσουμε στην ολομέλεια της τάξης μας.Συμφωνήσαμε να είμαστε απόλυτα τυπικοί στην επιστροφή των βιβλίων τη Δευτέρα πρωί γιατί μόνο τότε θα γίνονται οι παρουσιάσεις των ιστοριών που διαβάστηκαν και των εργασιών που τις συνοδεύουν. Η τήρηση του ωραρίου και των υποχρεώσεων της δανειστικής βιβλιοθήκης δίνει στους μαθητές μας τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν στην ευθύνη που αναλαμβάνουν,να ενδυναμώσουν την υπευθυνότητά τους ώστε μακροπρόθεσμα να μπορέσουν ν’ανταποκριθούν αβίαστα στις απαιτήσεις της επόμενης σχολικής βαθμίδας.

Για τις επόμενες τρεις μέρες το βιβλίο θα είναι το «μωρό μας», που χρειάζεται αγάπη,φροντίδα και πολλή προσοχή. Επιδιορθώνουμε τις σκισμένες σελίδες του(αν υπάρχουν) με τη χρήση σελοτέιπ,όπως θα μας έβαζε χάνζαπλαστ  στις πληγές μας η μαμά.Υπεύθυνοι για την καλή του κατάσταση είμαστε μόνο εμείς.Το ξεφυλλίζουμε μ’ευγένεια,σιγά σιγά γυρίζουμε τις σελίδες,το διαβάζουμε μαζί με κάποιον μεγάλο σε ήρεμο περιβάλλον και όχι βιαστικά,παρατηρούμε τις εικόνες του και στο τέλος πρέπει να είμαστε σε θέση με λίγα λόγια να εξιστορήσουμε το περιεχόμενό του. Δίνουμε μεγάλη σημασία στον τρόπο αποθήκευσής του.Τοποθετούμε το βιβλίο μας είτε στη βιβλιοθήκη μας,είτε στο γραφείο μας,είτε σε κάποιο τραπέζι του σπιτιού μας μακριά από πηγές λερώματος π.χ. τραπέζι κουζίνας μαζί με υγρά και φαγητά.

Τα παιδιά της απογευματινής βάρδιας των ολοήμερων τμημάτων  δημιούργησαν με την τεχνική τυπώματος με σφουγγάρια τον ουρανό του φθινοπωρινού τοπίου και με κολλάζ τα φυλλοβόλα δέντρα,

  

επίσης έφτιαξαν φθινοπωρινά δέντρα  χρησιμοποιώντας το δαχτυλάκι τους στην τέμπερα σαν πινέλο βάφοντας τα φύλλα τους.

 

Αφήστε μια απάντηση

Kατηγορίες

TranslateTop
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων