Το φθινόπωρο-Φύλλα φθινοπωρινά

Οκτ 201929

Ξεκινήσαμε τη θεματική του φθινοπώρου.Γνωρίζουμε ότι το φθινόπωρο είναι μία από τις τέσσερις εποχές του χρόνου που ξεκινά ο καιρός μετά το καλοκαίρι να κρυώνει λίγο.Μιλήσαμε για τους 12 μήνες του χρόνου και για τις τέσσερις εποχές.Διαβαθμίσαμε τις εποχές ανάλογα με το πόσο κρύο ή πόση ζέστη τις χαρακτηρίζουν.Π.χ. το καλοκαίρι έχει πολύ ζέστη,το φθινόπωρο ξεκινά λίγο κρύο,ο χειμώνας έχει πολύ κρύο και την άνοιξη ξεκινά η ζέστη σιγά σιγά(λίγη ζέστη). Μάλιστα τις βάλαμε και σε σειρά ξεκινώντας από το λίγο κρύο(φθινόπωρο)-πολύ κρύο(χειμώνας)-λίγη ζέστη(άνοιξη)-πολύ ζέστη(καλοκαίρι).

Γνωρίσαμε και συζητήσαμε για τις αλλαγές που επιτελούνται στη φύση με την έλευση του φθινοπώρου(φυλλοβόλα δέντρα,αποδημητικά πουλιά,ζώα που προετοιμάζονται για τη χειμερία νάρκη,τα φθινοπωρινά φρούτα,τους ξηρούς καρπούς) αξιοποιώντας το φωτογραφικό υλικό του kindykids.

Επίσης παρακολουθήσαμε βίντεο για τα σημαντικά γεγονότα του φθινοπώρου(άνοιγμα σχολείων,τρύγος,ράβδισμα ελιών,28η Οκτωβρίου κλπ) στο παρακάτω βίντεο.

Μαθαίνοντας τα φθινοπωρινά χρώματα των φύλλων που αποχωρίζονται τα κλαδιά των φυλλοβόλων δέντρων(κίτρινο,πορτοκαλί,κόκκινο,καφέ) παρακολουθήσαμε σε βίντεο τη μαγεία της φθινοπωρινής φύσης και πήραμε μια γεύση φθινοπώρου.

Δημιουργήσαμε τα  φύλλα, όπως τα παρατηρήσαμε, και τα χρωματίσαμε με τα φθινοπωρινά χρώματα.

 

 

Το φύλλο εργασίας από το pinterest:

Τα παιδιά της απογευματινής βάρδιας των ολοήμερων τμημάτων διάβασαν το παραμύθι του Γιάννη Πλαχούρη “Το φύλλο που δεν ήθελε να πέσει”.Το φθινόπωρο τα φύλλα της λεύκας πέφτουν. Ακολουθούν, μαζί με άλλα, αδιαμαρτύρητα την προκαθορισμένη πορεία τους. Τι συμβαίνει, όμως, όταν κάποιο από αυτά θελήσει να υπερβεί τη φύση του; Είναι το τελευταίο φύλλο μιας λεύκας που αγαπά με πάθος τη ζωή και αρνείται να πέσει. Αυτή του η αγάπη είναι που το οδηγεί ν’ ανακαλύψει τη δύναμη που κρύβει ο καθένας μας μέσα του, να μάθει να παρατηρεί και να γνωρίζει τον κόσμο γύρω του, να ζει με αξίες, αρχές και στόχους. Πάνω απ’ όλα, όμως, καταλαβαίνει ότι στη ζωή όλα κερδίζονται με προσπάθεια και όταν είναι έτοιμος κανείς να προσφέρει απλόχερα την αγάπη του, δίχως να τον νοιάζουν ανταλλάγματα, τότε νιώθει γενναίος και δυνατός να υπερβεί όλες τις δυσκολίες και τα εμπόδια. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Ένωσαν τις τελείες και δημιούργησαν φύλλα φθινοπωρινά τα οποία χρωμάτισαν ανάλογα.

Το φύλλο εργασίας:

από κάτω από: Φθινόπωρο| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Το φθινόπωρο-Φύλλα φθινοπωρινά    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Ιστορικό

Πρόσφατα άρθρα

Kατηγορίες

Άδεια Creative Commons

Πιστοποιητικό συμμετοχής σε πρόγραμμα Code Week 2023, Βάνα Μπουλτή

πιστοποιητικό Code Week Βάνα Μπουλτή

πιστοποιητικό Code Week, Ευαγγελίνα Μπακάγια

πιστοποιητικό Code Week Ευαγγελίνα Μπακάγια

Ετικέτα ποιότητας έργου Etwinning 2022

Ετικέτα ποιότητας έργου Etwinning 2022

COP26 badge_ 12ο Νηπιαγωγείο Γλυφάδας

https://www.twinkl.gr/blog/cop26-gallery-ellada

Δίπλωμα συμμετοχής CO26

44

Πιστοποιητικό αριστείας στον προγραμματισμό

4

Translate



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων