Η μαμά μου,η πριγκίπισσα μου,το αγαπημένο μου λουλούδι

Μάι 20198

Κάθε 2η Κυριακή του Μαΐου έχει καθιερωθεί η γιορτή του πιο αγαπημένου προσώπου μας.Την Κυριακή 12/5/2019 είναι η γιορτή της μητέρας.

Όπως και να την φωνάξουμε, μητέρα, μαμά, μάνα,μανούλα, μανουλίτσα,μαμάκα, η λατρεία που θρέφουμε όλοι γι’ αυτήν δε μειώνεται ούτε αλλοιώνεται. Η πρώτη κουβέντα που βγαίνει από τα χείλη μας είτε στη χαρά μας,είτε στον πόνο μας,είτε στον τρόμο μας,είτε στην απογοήτευσή μας είναι  η λέξη  “μαμά μου»!!!!!

Οι πρώτες αναφορές για τη Γιορτή της Μητέρας και της μητρότητας έρχονται από την Αρχαία Ελλάδα.Η Γιορτή της Μητέρας ή Ημέρα της Μητέρας καθιερώθηκε τον 20 αιώνα και προέρχεται από το αγγλικό και το αμερικανικό κίνημα των γυναικών.Η Αμερικανίδα Ann Maria Reeves Jarvis διοργάνωσε για πρώτη φορά το 1865 ένα κίνημα με το όνομα Mothers Friendships Day και συναντήσεις με το όνομα Mothers Day Meetings, κατά τις οποίες οι μητέρες αντάλλασσαν απόψεις και εμπειρίες. Το 1870 η Julia Ward Howe διοργάνωσε μια εκδήλωση φιλειρηνικής συγκέντρωσης μητέρων με το σλόγκαν peace and motherhood, με σκοπό τα παιδιά να μη στέλνονται στον πόλεμο.

Ξεκινώντας την ανάπτυξη της θεματικής μας με επίκεντρο το πιο λατρεμένο πρόσωπο,τα παιδιά της απογευματινής βάρδιας του ολοήμερου τμήματος, παρακολουθήσαμε το παρακάτω βίντεο για τις απίστευτες δεξιότητες και χάρες της μητέρας.

“Και ο θεός έπλασε τη μητέρα”:

Στη συνέχεια,έχοντας μιλήσει για τα λουλούδια και την ανθισμένη φύση του Μαΐου,κλείσαμε τα μάτια μας και φανταστήκαμε τη μαμά μας λουλούδι.Παπαρούνα,κόκκινο τριαντάφυλλο,πανσέ,κρίνο,μαργαρίτα. Στο τέλος απεικονίσαμε τη μανούλα μας πριγκίπισσα κρατώντας στο χέρι της το λουλούδι που της αποδώσαμε.Γράψαμε με αυθόρμητη γραφή τις λέξεις: “Μαμά σε αγαπώ”

Η μαμά-πριγκίπισσα μας:

Το στέμμα, επεξεργασμένο ,από το  Στάση Νηπιαγωγείου:

 

 

από κάτω από: Γιορτή της μητέρας| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η μαμά μου,η πριγκίπισσα μου,το αγαπημένο μου λουλούδι    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Ιστορικό

Πρόσφατα άρθρα

Kατηγορίες

Άδεια Creative Commons

Πιστοποιητικό συμμετοχής σε πρόγραμμα Code Week 2023, Βάνα Μπουλτή

πιστοποιητικό Code Week Βάνα Μπουλτή

πιστοποιητικό Code Week, Ευαγγελίνα Μπακάγια

πιστοποιητικό Code Week Ευαγγελίνα Μπακάγια

Ετικέτα ποιότητας έργου Etwinning 2022

Ετικέτα ποιότητας έργου Etwinning 2022

COP26 badge_ 12ο Νηπιαγωγείο Γλυφάδας

https://www.twinkl.gr/blog/cop26-gallery-ellada

Δίπλωμα συμμετοχής CO26

44

Πιστοποιητικό αριστείας στον προγραμματισμό

4

Translate



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων