Πασχαλινές λέξεις του αβγού,τα τρία δέντρα

Απρ 201921

Τελευταία μέρα η Παρασκευή πριν τις διακοπές του Πάσχα. Πήραμε τα πασχαλινά καλαθάκια-λαγοί γεμάτα γλυκίσματα και λιχουδιές. Για όλες τις πασχαλινές μας δημιουργίες περιηγηθείτε στην κατηγορία Πάσχα του blog μας.

Τα παιδιά της απογευματινής βάρδιας του ολοήμερου τμήματος παρακολουθήσαμε την ιστορία «Τα τρία δέντρα» που διαχειρίζεται τα όνειρα που είχαν θέσει τα δέντρα για το τι ήθελαν να γίνουν και τελικά τι έγιναν. Τι άλλαξε στην πορεία και πώς εξελίχτηκαν τα όνειρα γι’ αυτά. Τροφή για σκέψη!!

Παρακολουθήσαμε και τα δύο βίντεο της ιστορίας.Το πρώτο μας εξυπηρέτησε στο διδακτικό μας στόχο, καθώς δεν περιείχε άμεσα τις εικόνες-κλειδιά και σταματώντας το βίντεο στην κατάλληλη στιγμή, έβαλε τη φαντασία  και τη μνήμη μας σε συνεργασία. Η παρακολούθηση του δεύτερου βίντεο λειτούργησε αξιολογικά και το απολαυστικά.

https://www.youtube.com/watch?v=v3hgDHlQsyA

Συμπληρώσαμε φύλλο εργασίας από την Τάνια και γράψαμε  τι έγινε τελικά το κάθε δέντρο.

Το φύλλο εργασίας:

Τελειώνοντας τη μέρα το πασχαλινό αβγό μας χάρισε λέξεις που το μυαλό μας ανατρέχει στο Πάσχα. Ζωγραφίσαμε το αβγό,το διακοσμήσαμε με χρωματιστά χαρτάκια στα σχέδια που θέλαμε και συλλαβικά γράψαμε τις πασχαλινές λέξεις που προτάθηκαν.

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Kατηγορίες

TranslateTop
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων