Ο κύκλος ζωής της Πασχαλίτσας

Απρ 20198

Σήμερα στη γνωριμία μας με τον κόσμο της πασχαλίτσας είχαμε μία σημαντική βοήθεια. Τη μέλισσα Bee.

Η μέλισσα Bee δημιουργήθηκε από τη νηπιαγωγό της απογευματινής βάρδιας του ολοήμερου τμήματος στα πλαίσια παρακολούθησης online σεμιναρίου της Κοινότητας Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών etwinning με θέμα: «Εργαλεία επεξεργασίας πολυμέσων – Εργαλεία παραγωγής εκπαιδευτικού υλικού», με το πρόγραμμα Voki.

Η μέλισσα Bee λειτούργησε σαν προοργανωτής του μαθήματός μας-πατήστε στην εικόνα της να μεταφερθείτε στην εφαρμογή.Μόλις ανοίξει το Voki πατήστε στο εικονίδιο της έναρξης)

και μας έδωσε όλες τις πολύτιμες πληροφορίες για τον κύκλο ζωής της γλυκύτατης  πασχαλίτσας.

 

Πατήστε πάνω στην παρακάτω εικόνα να μεταφερθείτε στην παρουσίαση του κύκλου ανάπτυξης της πασχαλίτσας  με καθοδηγητή τη μέλισσα Bee-πατήστε το εικονίδιο έναρξης. Όταν μπείτε στην παρουσίαση, με το spacebar ή τα βελάκια του πληκτρολογίου δεξί-αριστερό μεταφέρεστε από τη μία σελίδα στην άλλη. Στην τελευταία σελίδα πατώντας τη λέξη «μελίγκρα» θα παρακολουθήσετε ένα σχετικό βίντεο «Η πασχαλίτσα ενάντια στη μελίγκρα» και πατώντας επίσης τη λέξη «πασχαλίτσα» θα παρακολουθήσετε ζωντανά τα στάδια της μεταμόρφωσης της πασχαλίτσας. Η φωνή της Bee ακολουθεί δύο τεχνικές:α)ηχογράφηση και β) φωνητική μετατροπή κειμένου από τον υπολογιστή με το πρόγραμμα Voki.

Δημιουργήσαμε τις πασχαλίτσες μας στο φύλλο αξιοποιώντας όλες τις πληροφορίες που δεχτήκαμε. Ιδέα που εξελίξαμε από το Pinterest:

 

Οι εικόνες του κύκλου ζωής της πασχαλίτσας από εδώ:

Ανοιγοκλείσαμε τα φτερά της πασχαλίτσας μας ,δείχνοντας πώς το κάνει η ίδια για ν’απελευθερώσει το δεύτερο ζευγάρι φτερών με τα οποία πετά και όχι με τα κόκκινα με τις βούλες.

Έτοιμες οι πασχαλίτσες μας:

Τα πατρόν για την κατασκευή πασχαλίτσας σε φύλλο:

Τελειώσαμε με την παρακολούθηση εικόνων πασχαλίτσας σε παρουσίαση και το παραμύθι «Λίτσα, η πασχαλίτσα».

Αφήστε μια απάντηση

Kατηγορίες

TranslateTop
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων