Καλώς ήρθαμε!!Οι αναμνήσεις μας από τις γιορτές και τα γυαλιά των ευχών του 2019

Ιαν 20199

Όλοι θυμόμαστε με χαρά την τελευταία ημέρα πριν το κλείσιμο του νηπιαγωγείου για τις χριστουγεννιάτικες γιορτές. Η μέρα περιελάμβανε σινεμά με  εισιτήρια εισόδου,ποπ-κορν

και μπαλονοσυνθέσεις που στο τέλος της ημέρας τα μπαλόνια έγιναν κτήμα μας.

Ευχαριστούμε θερμά την κα Φραγκοπούλου,μητέρα μαθήτριας μας που έφτιαξε,συσκεύασε και μας πρόσφερε τα ποπ-κορν. Επίσης ευχαριστούμε θερμά και τον κο Στόσεβιτς,πατέρα μαθήτριας μας,που μας έφτιαξε και διακόσμησε το νηπιαγωγείο μας με τις μπαλονοσυνθέσεις.

Σήμερα πρώτη μέρα σχολείο ,μετά τις γιορτές, οι συζητήσεις πολλές πάνω στις αναμνήσεις μας. Και για να μη μένουμε στα λόγια,τις αποτυπώσαμε σε εικόνες(ιδέα από εδώ).

Τα παιδιά της απογευματινής βάρδιας του ολοήμερου τμήματος διαχειριστήκαμε τους αριθμούς που συνθέτουν τον καινούργιο χρόνο,2019.

Μιλήσαμε για τη θέση που κατέχουν τα νούμερα ,πρώτα το 2,στη συνέχεια το 0(που δηλώνει χιλιάδες),μετά το 1 και στο τέλος το 9. Θυμηθήκαμε και γράψαμε στον πίνακα της τάξης πόσα μηδενικά έχουν οι δεκάδες -1-,οι εκατοντάδες-2-,οι χιλιάδες-3-.Θυμηθήκαμε γιατί γράφεται το 19 πρώτα το 1 και μετά το 9(το 1-δηλώνει τη δεκάδα- και το 9,εννιά βήματα πάνω από το 10-ανεβαίνω τη σκάλα). Στο 2019,ο αριθμός 19 σημαίνει 19 χρόνια μετά το 2000(ανεβαίνω τη σκάλα)

Πειραματιστήκαμε με τις θέσεις των νούμερων που συνθέτουν τον αριθμό 2019 και κατανοήσαμε ότι αλλάζει η ονομασία και η ποσότητα όταν τα νούμερα αλλάζουν θέση.

 

Μέσα από τις διάφορες γραφές βρίσκαμε το σωστό αριθμό 2019 και αιτιολογούσαμε γιατί οι άλλοι αριθμοί ήταν λανθασμένες γραφές του,π.χ. 1209=Δεν ξεκινά από το 2,το 2 πρέπει να είναι πρώτο ,το 0 πρέπει να είναι στη θέση του 2,το 1 στη θέση του 0 και το 9 να μείνει εκεί που είναι).

Συμπληρώσαμε φύλλο γραφής του 2019 από την Τάνια.

Τέλος κατασκευάσαμε τα γυαλιά των ευχών μας για το 2019.Κλείσαμε τα μάτια μας και ανοίξαμε τα μάτια της ψυχής μας βλέποντας τι ευχόμαστε για το 2019. Παραδείγματα:

*Να μ’αγαπά πάντα η μαμά.

*Να πάρω δώρο στη θεία μου ένα τάμπλετ.

*Να είναι γεροί οι γονείς μου.

*Να μην αρρωστήσει η μαμά μου.

*Να βγει ο παππούς από το νοσοκομείο.

 

Τα πατρόν για τα γυαλιά των ευχών 2019-εδώ και εδώ:

eyeglasses-round

eyeglasses-heart

    

 

 

 

 

από κάτω από: Βασιλόπιτα-Νέος χρόνος| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Καλώς ήρθαμε!!Οι αναμνήσεις μας από τις γιορτές και τα γυαλιά των ευχών του 2019    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Ιστορικό

Πρόσφατα άρθρα

Kατηγορίες

Άδεια Creative Commons

Πιστοποιητικό συμμετοχής σε πρόγραμμα Code Week 2023, Βάνα Μπουλτή

πιστοποιητικό Code Week Βάνα Μπουλτή

πιστοποιητικό Code Week, Ευαγγελίνα Μπακάγια

πιστοποιητικό Code Week Ευαγγελίνα Μπακάγια

Ετικέτα ποιότητας έργου Etwinning 2022

Ετικέτα ποιότητας έργου Etwinning 2022

COP26 badge_ 12ο Νηπιαγωγείο Γλυφάδας

https://www.twinkl.gr/blog/cop26-gallery-ellada

Δίπλωμα συμμετοχής CO26

44

Πιστοποιητικό αριστείας στον προγραμματισμό

4

Translate



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων