Η Ιταλία

Νοέ 201826

Σήμερα γνωρίσαμε τη γείτονα-χώρα, την Ιταλία.Είδαμε τη σημαία της και γνωρίσαμε τα χρώματά της. Ταυτίσαμε τη χώρα με το σχήμα της στον ευρωπαϊκό χάρτη.Φτιάξαμε το φύλλο του βιβλίου μας που αναφέρεται στην Ιταλία και επεξεργαστήκαμε το δώρο-βιβλίο των φίλων Ιταλών με πληροφορίες για τη χώρα τους .

Τα παιδιά της απογευματινής βάρδιας του ολοήμερου τμήματος αναφέραμε ότι και η Ελλάδα και η Ιταλία ονομάζονται μεσογειακές χώρες λόγω της γεωγραφικής τους θέσης που βρέχονται από τη Μεσόγειο θάλασσα.Η Ελλάδα χωρίζεται από την Ιταλία από το Ιόνιο πέλαγος.

Τα είδαμε όλα αυτά στους ευρωπαϊκούς χάρτες στο διαδίκτυο,καθώς και στην υδρόγειο σφαίρα του σχολείου.

Παρακολουθήσαμε βίντεο που αναφέρεται στο Κολοσσαίο και στον πύργο της Πίζας από προηγούμενη ανάρτηση του blog μας.(εδώ)

Επίσης μιλήσαμε για την πρωτεύουσα της Ιταλίας-Ρώμη και παρακολουθήσαμε μερικά αξιοθέατα από την πόλη.

Για τη Βενετία με τα κανάλια της και τις γόνδολες της.Την πόλη μέσα στο νερό.

Και βέβαια για το πασίγνωστο καρναβάλι της Βενετίας με τις εντυπωσιακές στολές και τις περίτεχνες μοναδικές μάσκες.

Συμπληρώσαμε την Ιταλία στο φύλλο του «Learning to play and playing to learn».

Τέλος επεξεργαστήκαμε φύλλο εργασίας με μερικά στοιχεία που παραπέμπουν κατευθείαν στην Ιταλία(Κολοσσαίο,Πινόκιο,γόνδολα). Όλες τις  σελίδες του βιβλίου που αναφέρονται στη χώρα μας,Ελλάδα μπορείτε να τις δείτε συγκεντρωμένες στη μέση περίπου της παρακάτω ανάρτησης  «Θεατρική παράσταση Αλλαντίν- Παίζω παζλ με την Ελλάδα,Η ονομασία της πόλης Αθήνα» πατώντας στα εδώ.

Το φύλλο εργασίας:

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Kατηγορίες

TranslateTop
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων